Lider Grup'a verilen eşya geri dönmüyor

İstanbul’da beyaz eşya servis hizmeti veren Lider Grup A.Ş.'ye teslim ettikleri eşyaları ücret ödedikleri halde geri alamayan tüketiciler şikayette bulunuyor. Firmadan tatmin edici yanıt alınamıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da yaşayan bir ailenin buzdolabı 40 gün önce bozuldu. Tamir için Lider Grup'u arayan aileden 3 bin liraya yakın para alındı. Ancak para ödendiği halde buzdolabının tamiri yapılmadı. Aile her gün şirketi arayarak buzdolabının ne zaman tamir edileceğini sordu, şirket yetkilileri ise her defasında, “bugün-yarın” gibi yanıtlar verdi. Ancak buzdolabı halen yapılmadı, tüketicinin ödediği para da iade edilmedi.

ŞİKAYET YAĞIYOR

‘Şikayetvar’ internet sitesinde de Lider Grup'la ilgili benzer onlarca şikayet yer alıyor. Şirketle ilgili olarak yapılan şikayetlerden bazıları şöyle:

- Tam üç ay önce televizyonumu tamir için internetten bulduğum Lider Gruop servise verdim, 800 TL tamir için parasını ödeme yaptım bizi üç aydır, bugün yarın, parça gelmedi diye oyaladılar şimdi ise telefonları kapalı kimseye ulaşamıyoruz.

- Yaptığımız onu aşkın telefon görüşmesine ve ödediğimiz ciddi meblağa rağmen bir aydır çamaşır makinemiz tamir edilemedi. Toplamda herhalde bir günlük bir mesaiyi bu iş için harcamışımdır.

- Biz de çamaşır makinesi arızası nedeniyle bunları çağırdık. Çamaşır makinesini almalarının üzerinden 3 hafta geçti. Telefonlara bile yanıt vermemekteler. Başka bir telefondan aradığımızda ise açtılar. Türlü türlü bahaneler öne sürerek şu gün gelecek, bugün gelecek diyerek oyalamaktalar.

- Lider Group Servis (444 59 08) bulaşık makinemi tamir etmek için aldı 1 ay oldu getirmediler her aradığımda başka bir tarih veriyorlar.

- 14 Temmuz ayında Arçelik çamaşır makinem bozuldu internet üzerinden Arçelik servis diye aradım 4445908 lider grup gelip çamaşır makinemin kapağını alıp gittiler. 600 TL karşılığında. Bir aydır ne paramdan ne parçadan haber var her aradığımda ayrı yalan söylüyorlar.

- Parayı alıyorlar ürünü alıyorlar geri getirmiyorlar 9 aydır buzdolabımız onlarda her gün yalan konuşuyorlar yolda geliyor diye!

ŞİRKETTEN YANIT: YENİ YENİ TOPARLANIYORUZ

Şikayetlerle ilgili bilgi almak için aradığımız Lider Grup yetkilileri ise, “Şirketimiz batmak üzereydi. Yeni yeni toparlanmaya çalışıyoruz. Evet mağduriyetler var. Zor süreçlerden geçtik. İşlerimizin uzun sürdüğü doğrudur” yanıtını verdi.