LC Waikiki patronu Küçük'ten 'giyimde enflasyon' uyarısı

Pamuk fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Vahap Küçük, hazır giyim ve ayakkabı sektöründe bu kış yüzde 35 fiyat artışı olduğunu söyledi. Küçük "Böyle giderse yaz sezonu da zamlı olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de ve dünyada birçok ülkede faaliyet gösteren hazır giyim markası LC Waikiki'nin patronu Vahap Küçük, giyim sektörü için zam sinyali verdi. LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, tekstil ve ayakkabı sektörünün kış ayına yüzde 35'lik fiyat artışıyla girdiğini söyledi. Küçük, fiyat artışına gerekçe olarak girdi maliyetlerini gösterdi ve "Eğer 2-3 ay daha böyle giderse yaz sezonu da maalesef enflasyonun 10-15 puan üzerinde artış olma ihtimali yüksek” dedi. 

Bloomberg HT’ye konuşan Küçük, pamuk fiyatlarının arttığını söyledi ve fakat artışın geçici olduğunu ifade etti. Küçük “Pamuk fiyatlarında beklenmedik bir artış oldu. Geçen sene 65 sent olan pamuk, bu sene 1,05 doları buldu. Dolar bazında yaklaşık yüzde 80 bir artış var. Böyle giderse bu durum giyim enflasyonunu olumsuz etkileyecektir” diye konuştu.

Pamuk fiyatlarındaki artışın 2011’de benzer bir şekilde yaşandığını aktaran Küçük, durumun geçici olduğunu belirterek, stok yapılmasının doğru olmadığını vurguladı.

KÜÇÜK'E GÖRE ENFLASYON YÜZDE 35, TÜİK'E GÖRE YÜZDE 7

Küçük'ün "sektör kış sezonuna yüzde 35 zamlı giriyor" ifadesine rağmen Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dün yayınladığı tüketici enflasyonu verilerine göre giyim ve ayakkabıda yıllık enflasyon yüzde 7,32 çıkmıştı. TÜİK'e göre aylık bazda fiyatı düşen tek grup yüzde 0,16 ile giyim ve ayakkabı olmuştu.

TÜİK'in üretici enflasyonu verilerine göre ise tekstil sektöründe yıllık enflasyon yüzde 34'ün üstünde çıkmıştı.

(HABER MERKEZİ)