LaWje, Batman ve Diyarbakır'da konser verecek

Geleneksel Hakkari müziğini derleyerek seslendiren LaWje grubu, Kürtçe müziğin klasikleriyle Batman ve Diyarbakır'da sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özellikle Hakkari yöresinden eserlere getirdikleri yorumla bilinen LaWje grubu, 'LaWje'yen Evîniyê' adını verdikleri repertuarla Batman ve Diyarbakır'da konserler verecek. Kürt klasikleri olan ve kuşaktan kuşağa aktarılan eserlerden bir seçki yapan grubun Diyarbakır ve Batman konserleri, pandemi nedeniyle verilen çok uzun bir aradan sonraki ilk konserler olma özelliğini taşıyor.

Adını Hakkari'ye özgü bir şarkı tarzından alan LaWje; Seîd Yusif, Aram Tîgran, Mihemed Arif Cizîrî, Hesen Cizîrî, Susika Simo, Rencber Ezîz, Tehsîn Taha, Erdewan Zaxoyî, Eyaz Yusif Zaxoyî, Ebdilwahid Zaxoyî, Mihemmed Taha Akreyî, Mihemed Şêxo, Hozan Serhat, Hesen Şerîf, Şivan Perwer ve Meyrem Xan gibi Kürt müziğinin farklı kuşaklardan ustalarının eserlerini kendi tarzıyla yeniden dinleyicilerin beğenisine sunacak. Gruptan yapılan açıklamada, ilerleyen günlerde yeni bir konser takviminin dinleyicilerle paylaşılacağı belirtildi.

LaWje, 15 Ekim'de Batman Barosu Tahir Elçi Salonu'nda, 16 Ekim'de ise Diyarbakır'da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki koro salonunda sahne alacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)