Lavrov'la görüşen Çavuşoğlu: Askeri operasyonları durdurun

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la görüştü. Çavuşoğlu, Rusya'ya Ukrayna'daki operasyonların durdurulması çağrısı yaptı; Türkiye'nin arabuluculuk önerisini yineledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova'nın Ukrayna operasyonu devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu, Ukrayna’daki son durumun ele alındığı görüşmede 'askeri gerginliğin daha da tırmanmasının kimseye faydası olmadığını' vurguladı. Çavuşoğlu'nun, 'askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulunduğu' belirtildi. Açıklamaya göre Çavuşoğlu ayrıca, Türkiye'nin 'arzu edilmesi halinde, Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasında gerçekleştirilebilecek müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu' yineledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göreyse Lavrov, Çavuşoğlu ile görüşmesinde, "Ukrayna krizinin barış ve istikrar adına çözümü için tüm yapıcı güçlerle yakından çalışmaya hazırız" dedi. (DIŞ HABERLER)