Lavrov Afrika turunda: 'Tahıl koridoru anlaşmasını uygulamaya kararlıyız'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Afrika gezisinin ilk durağı Mısır'da basın toplantısında konuştu. Lavrov, "Tahıl koridoru anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirmeye kararlıyız" mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mısır, Etiyopya, Uganda ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ni kapsayan Afrika gezisinin ilk durağı olarak Kahire'ye gitti.

Associated Press'in (AP) haberine göre, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yle bir araya gelen Lavrov'un Mısır ziyaretinde Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'la da görüşmesi bekleniyor. 

Lavrov, Mısır Dışişleri Bakanı Şukri'yle düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Mısırlı yetkililerle yaptığı görüşmelerde Ukrayna krizine ilişkin "siyasi ve diplomatik çözüm" taleplerinin değerlendirildiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Müzakerelerin daha geniş bir çerçevede yeniden başlatılmasına herhangi bir önyargıyla yaklaşmıyoruz ancak bize bağlı bir mesele değil. Ukraynalı yetkililer, Rusya'yı savaş alanında yenene dek müzakere olmayacağını söylüyor" açıklaması yaptı.

Moskova'nın Ukrayna'yla varılan tahıl koridoru anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getirmeye kararlı olduğunu ifade eden Lavrov, açıklamasında, gelecek yıl Rusya-Afrika zirvesi düzenleneceğini de belirtti. (DIŞ HABERLER)