Kuzey Kore'de 'nükleer' yasa onaylandı: Silahlar otomatik olarak fırlatılacak

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, parlamentoda onaylanan yasanın ülkesinin nükleer silah politikasını 'geri dönülemez' bir yere taşıdığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore parlamentosunda, nükleer silahların kullanımını düzenleyen yasa onaylandı. Parlamento oturumunda konuşan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, nükleer silahlardan asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Kuzey Kore devlet ajansı KCNA'nın aktardığına göre Kim Jong-un, söz konusu yasanın ülkesinin nükleer silah politikasını 'geri dönülemez' bir yere taşıdığını ve nükleer silahlardan arınma müzakerelerini de engelleyeceğini söyledi. 

Kabul edilen yasa, Kuzey Kore’nin 'nükleer veya nükleer olmayan bir tehdit' ile karşı karşıya gelmesi durumunda orduya düşmanın komuta merkezlerine “otomatik” olarak nükleer saldırıları başlatma yetkisi veriyor. Yasa ile ülkenin ve halkın bir 'felaket krizi' yaşaması halinde nükleer silahları kullanılabileceği belirtiliyor.

COVID-19'A KARŞI AŞILAMA BAŞLAYACAK

Öte yandan, KCNA'nın bildirdiğine göre Kim Jong-un, Covid-19'a karşı aşılamanın kasım ayından itibaren başlayacağını duyurdu. Hangi aşıların kullanılacağına dair detay paylaşılmadı ancak gümrük kayıtları, Kuzey Kore'nin Çin'den aşı ithal ettiğini gösteriyor. (DIŞ HABERLER)