Kuşadası'nda Latin gecesi: 4 korona

Birçok kişinin katıldığı dans partisi sonrası 4 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını devam ederken Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen dans partisi 4 kişinin korona olmasıyla sonuçlandı. "Latin Müzik Gecesi" adı altında düzenlenen partinin izin alınmadan yapıldığı ortaya çıktı.

Kadınlar Denizi Mahallesi'nde düzenlenen partide yaşananları Türkiye Dans Sporları Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Zeki Uyanık paylaştı. Uyanık'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamada korona testi pozitif çıkan kişilerin karantinada olduğu belirtildi.

ORGANİZASYON SAHİBİ GİZLEMİŞ

Paylaşımında uyarılarda bulunan Uyanık, “Üzülerek belirtmek isterim ki yasak olmasına rağmen Kuşadası'nda gerçekleştirilen dans gecesine katılan birkaç arkadaşın korona testi pozitif çıkmıştır. Arkadaşlar kendilerini 14 gün karantinaya almıştır. Ne yazık ki, organizasyon sahibi bu konu hakkında bir paylaşımda bulunmayıp, konuyu okul sahibi ve antrenörlerden gizleyerek hepimizin hayatını riske atmıştır" ifadelerini kullandı.

Partiye katılanlar arasında okullarda ve dershanelerde çalışan kişiler de olduğunu belirten Uyanık, "Durumu virüse yakalanan arkadaşın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile öğrendik. Sorumluluk sahibi arkadaşımız gecede dans ettiği arkadaşlarını arayarak uyarıda bulunmuş. Kendisine sorumluluğundan dolayı teşekkürler. Haberi olmayan arkadaşlara da ulaşmaya çalıştık. Testleri pozitif çıkan arkadaşlara acil şifalar diliyorum. Organizasyona katılan diğer arkadaşlarımızın da test yaptırımlarını tavsiye ediyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)