Kuruyan Po Nehri'nde bulunan İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba imha edildi

İtalya’daki Po Nehri’nin kuraklık sonucu su seviyesi azalınca bulunan İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bomba imha edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Mantua şehrine bağlı Borgo Birgilio köyünün yakınlarında Po Nehri'nde 25 Temmuz’da balıkçılar tarafından bulunan bomba kontrollü bir patlamayla imha edildi.

Reuters'ın haberine göre, ordu, çevrede yaşayan yaklaşık 3 bin insanın tahliye edildiğini açıkladı. Bölgenin hava sahası kapatıldı, bölgenin yakınındaki bir demiryolu hattı ve yollar da durduruldu.

Borgo Virgilio'nun belediye başkanı Francesco Aporti, "İlk başta, sakinlerin bazıları bir yere ayrılmayacaklarını söylediler ancak son birkaç gün içinde herkesi ikna ettiğimizi düşünüyoruz. Eğer ayrılmasalardı bombayı imha edemezdik" dedi.

Bomba imha uzmanları önce 240 kg patlayıcı içeren Amerikan yapımı bombadaki fünyeyi çıkardı. Ardından bomba 45 km bir taş ocağına nakledildi ve orada imha edildi.

İtalya, ülkenin en uzun nehri olan Po Nehri'ni çevreleyen alanlar için geçen ay olağanüstü hal ilan etmişti. Nehir, İtalya'nın tarımsal üretiminin yaklaşık üçte birini oluşturuyor ve son 70 yılın en kötü kuraklığını yaşıyor. (DIŞ HABERLER)