Kürtçe konuşmasına izin verilmeyen Ayşe Gökkan savunma yapmadı

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan, anadilinde savunma yapma talebini reddeden mahkeme heyetini protesto etti.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan ocak ayında tutuklanarak Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'a yönelik “örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüt üyeliği” iddialarıyla açılan davanın 20’nci duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Gökkan'ın tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldığı duruşmayı, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, TJA, HDP ve DBP il ve ilçe örgütleri, HDP Batman, Dersim, Şırnak ve Mardin il örgütleri ve ailesi izlemek istedi. Ancak pandemi gerekçesiyle salona sınırlı sayıda kişi alındı.

KÜRTÇE SAVUNMAYA İZİN VERİLMEDİ

Jin News'te yer alan habere göre, savunma için söz verilen Ayşe Gökkan, Kürtçe savunma yapmak istediğini belirtti. Bunun üzerine mahkeme ilk ve son celsede Kürtçe savunma yapabileceğini ancak ara mahkemede buna izin verilemeyeceğini söyleyerek talebi reddetti. Gökkan da bu engellemeye karşı savunma yapmayacağını söyledi.

'KCK YURTTAŞLIĞI' İÇİN AÇIKLAMA İSTENDİ

Ardından söz alan avukat Muharrem Şahin, iddianamede savcının Ayşe Gökkan'a, “KCK yurttaşlığı” dediğini, bu kavramı ilk defa duyduklarını ve bu kavramı kendilerine açıklamaları gerektiğini ifade etti. Muharrem, “Müvekkilim neden tutuklu bilmiyoruz. Dosyada tutuklanmasını gerektirecek bir durum yok. Ayrıca dosyaya ilişkin savunmasını yaptı ve tahliye edildi. Müvekkilime tutukluluk kararı çıkarıldığında şehir dışındaydı. Fakat ona rağmen gelip mahkemeye katıldı. Kaçma durumu söz konusu değildir” dedi. 
Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından Ayşe Gökkan'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 23 Haziran’a erteledi.  

Etiketler Ayşe Gökkan HDP