Berlin Film Festivali, performans ödülü kategorisinde cinsiyet ayrımını kaldırdı

Berlinale, oyuncu ödüllerinde cinsiyet ayrımını kaldırdı. Yeni bir kategori oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berlin Film Festivali, performans ödüllerinde cinsiyet ayrımcılığını kaldırdı. 11-21 Şubat 2021 tarihlerinde 71'incisi düzenlenecek festivalde, 'En İyi Erkek Oyuncu' ve 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülleri yerine, 'En İyi Başrol Performansı' ve 'En iyi Yardımcı Oyuncu Performansı' ödülleri verilecek.

Festival yöneticileri Mariette Rissenbeek ve Carlo Chatrian'ın ortak açıklamasında, "Performans ödüllerini cinsiyete göre ayırmamanın, film endüstrisinde cinsiyete daha duyarlı bir farkındalık yaratmak için sinyal niteliğinde olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, kaldırılan 'Gümüş Ayı Alfred Bauer Ödülü' yerine 'Gümüş Ayı Jüri Ödülü' isimli yeni bir ödül kategorisi oluşturulduğunu aktardı. Ödülün toplamda sekiz kategoride verileceği belirtildi: En iyi film dalında verilen Altın Ayı Ödülü, Gümüş Ayı Büyük Jüri Ödülü, En İyi Yönetmen, Jüri Ödülü, En İyi Başrol Performansı, En İyi Yardımcı Oyuncu Performansı, En İyi Senaryo, Olağanüstü Sanatsal Katkı için Gümüş Ayı (DIŞ HABERLER)