Özel Tiyatrolar Kooperatif Birliği’nin temelleri atıldı

Tiyatro Kooperatifi ilk adımı attı: Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi ile işbirliği sağlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tiyatro Kooperatifi, Türkiye'nin yedi bölgesinde yedi tiyatro kooperatifinin kurulmasını ve bu kooperatiflerin ‘birlik' statüsünde birleşmesini hedefliyor. Tiyatroların Türkiye’de dayanışma gücü oluşturabilmesi için ‘Kooperatifler Birliği’ni hayata geçirmeye çalışan Tiyatrolar Kooperatifi, bu amaç doğrultusunda Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi ile işbirliği sağladı.

İstanbul’da özel tiyatroların bir araya gelmesiyle kurulan Tiyatro Kooperatifi, bölgesel tiyatro kooperatifleriyle yol arkadaşlığı yapabilmeyi, sektörel sorunların çözümü için birlikte çalışabilmeyi, iletişim ve işbirliği içinde olabilmeyi ve birlikte projeler geliştirebilmeyi amaçlıyor.

Türkiye’nin diğer bölgeleriyle de sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Tiyatro Kooperatifi, önümüzdeki aylarda İzmir Tiyatro Kooperatifi’nin resmen kurulacağını duyurdu.

BURSA AÇIK HAVA TİYATRO GÜNLERİ

Türkiye’de kurulan ikinci sosyal kooperatif olan Güney Marmara Tiyatro Kooperatifi, Güney Marmara Bölgesi’ndeki özel tiyatroların örgütlü yapı olarak bir araya gelmesini hedefliyor. Kooperatif, kuruluşundan kısa süre sonra Tiyatro Kooperatifi ile işbirliği sağlayarak ilk etkinliği olan Bursa Açık Hava Tiyatro Günleri’ni hayata geçirdi. Pandemi döneminde özel tiyatrolara destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlik 21-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.