Nihal'in ilk albümü Şev yayınlandı

'Şev', dijital platformlarda yayınlandı. Albümde 5 şarkının söz ve müzikleri Nihal'e ait.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Nihal'in ilk albümü Şev tüm dijital platformlarda yayınlandı. Albüm Kürt dilinin Kurmanci, Kırmanckî (Zazakî), Soranî lehçelerinden şarkılardan oluşuyor. Albümde 5 şarkının söz ve müziği Nihal'e ait.

Hazırlık ve stüdyo aşaması yaklaşık bir yıl süren albümün adı gece anlamına geliyor. Albümün müzik direktörlüğü, aranjeleri ve Mix Mastering’i Roni Aran tarafından yapıldı. Albümdeki tenbur (balta saz), lavta, 5 telli saz, perdesiz gitar, klasik gitar kayıtları Roni Aran’a, perküsyon İsmet Kızıl, keman Şervan Ayaz, klarnet Fırat Çakılcı, asma davul Mehmet Erdem, konuk bas gitar Serhat Ayebe’ye ait.

Albüm yapma isteğini ve müzik tutkusunu hep anadiline varma çabası olarak tanımlayan Nihal albüm için, “Anadilimdeki ezgileri dinlerken hep bambaşka duygulanımlar yaşıyor, bambaşka şeyler hissediyorum. O ezgilerle kopup geldiğim topraklara dönüyor, oradaki havayı soluyor, oradaki acıyı hissediyorum. İnsan elbette bilmediği bir dilde de şarkılar, türküler, ağıtlar söyleyebilir. Lakin ben sadece şarkıyı, türküyü söylemek değil o şarkının, türkünün, ağıdın içinde kaybolmak, o dilin sadece kıyısında dolanmak yerine damarlarına karışmak istiyordum. Ve Kürtçe şarkılar söylemek için çıktığım sahnede dinleyicim ile kendi anadilimde iletişim kurabilmek… Bunu hayata geçirmiş olmak şu an en büyük mutluluğum” dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)