'Madenciler' fotoğraf sergisi başladı

Fotoğraf sanatçısı İbrahim Akyürek'in fotoğraflarından oluşan 'Madenciler' sergisi başladı. Sergi, 24 Mart'a kadar görülebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belgesel Fotoğrafçı İbrahim Akyürek'in "Madenciler" başlıklı fotoğraf sergisi Zonguldak Sergi Odası'nda açıldı. Zonguldak Kömür Üretim Havzası'ndaki maden işçilerinin üretim, dayanışma, mücadele tarihlerinden kesitler sunan sergi 24 Mart 2020 tarihine kadar izlenebilecek.

,

GRİZU FACİASININ YILDÖNÜMÜNDE BAŞLADI 

Sergilenen görsel belgeler, kapatılan maden ocaklarından, büyük madenci grevine; ocakların kapatılmasına karşı sürdürülen eylemlerden, ocaklarda can güvenliğinin sağlanması için verilen mücadelelere kadar bir dizi fotoğrafı kapsıyor.

Çekimleri 70'li yıllardan başlayan ve birinci bölümü 70 fotoğraftan oluşan sergi; 3 Mart 1992 Kozlu grizu faciasının 28. yılı olan 3 Mart 2020'de başladı.

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi olan İbrahim Akyürek'in "Gazhane'de Şenlik Var!", "Artistik Hareketler", "Balkayası", "Bir İnsan Nasıl Kaybolur?", "70'li Yıllar/Bir Kesit", "Hayatımız Trafik", "Liman Arkası", "Yüz Karası", "Hayat" başlığı altında açılmış sergileri var. (HABER MERKEZİ)