Taksim meydanına yeni tasarım için 50 bin euro ödüllü yarışma

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Taksim’in yeni yüzünün tasarım yarışması ile belirleneceğini açıklamasının ardından yarışma takvimi duyuruldu. İki aşamalı olacak uluslararası yarışma için ödül 50 bin euro olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından açılan Taksim Kentsel Tasarım Yarışması’na başvurular bugün başladı. İki aşamalı düzenlenecek uluslararası yarışmanın ilk ayağı için son teslim tarihi 10 Mayıs olarak belirlendi. 3 Temmuz itibari ile projeler, jüri tarafından değerlendirilmeye başlanacak ve kazanan projeler 18 Temmuz 2020 tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak. Yarışmanın ödülü, 50 bin euro (yaklaşık 346 bin TL) olarak açıklandı.

3 TASARIM SEÇİLECEK 

Birinci kademeyi geçen 20 projenin her birine 5 bin euro verilecek. İkinci kademeye kalan projeler arasında yapılacak seçimde kazanan 3 tasarım, 50’şer bin euro ödül alacak. Mansiyon ödülü de 10 bin euro olarak açıklandı. Mansiyon ödülü de 5 projeye verilecek.

EKREM İMAMOĞLU'DA JÜRİ ÜYESİ  

Mimar Kerem Piker’in başkanlığını yapacağı jüri şu isimlerden oluşuyor: Mimar Ayşe Zeynep Ahunbay, mimar İpek Akpınar Aksugür, şehir plancısı Can Kubin, peyzaj mimarı Arzu Kutkam, mimar Manuel de Rivero, peyzaj mimarı Rainer Schmidt.

Yarışmanın danışman jüri üyeleri ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, mimarlar Hayri Haydar Karabey, Korhan Gümüş ve İPA Yarışmalar Koordinatörü Ömer Yılmaz oldu. (HABER MERKEZİ)