Tatavla Karnavalı ertelendi

Tatavla Karnavalı kapsamındaki tüm etkinlikler ertelendi. Karnaval yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Aldığımız çok üzücü haberler nedeniyle Tatavla Karnavalı kapsamındaki tüm etkinlikler belirsiz bir tarihe ertelenmiştir" ifadeleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kurtuluş'ta bu hafta sonu yapılması planlanan Tatavla Karnavalı kapsamındaki tüm etkinlikler dün akşam İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hava saldırısı sonrası ertelendi.

Karnavalın internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

"Aldığımız çok üzücü haberler nedeniyle Tatavla Karnavalı kapsamındaki tüm etkinlikler belirsiz bir tarihe ertelenmiştir. Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemekteyiz. Milletçe acıda ortaklaştığımız bugünleri en kısa zamanda atlatıp, mutluluklarımızı paylaşacağımız günlere ulaşmayı diliyoruz."

500 yıllık bir gelenek olan Tatavla Karnavalı/Baklahorani, Büyük Perhiz öncesi kutlanıyordu. Uzun zamandır gerçekleşmeyen karnavalın, çeşitli sivil oluşumların girişimiyle tekrar 28, 29 Şubat ve 1 Mart'ta yapılması planlanıyordu. (HABER MERKEZİ)