Yerin Kulağı: Ne reklam ne de duyuru: Eminem silah istemiyor!

Bireysel silahlanma sorununu konu edinen klibiyle dinleyicilerini yasayı değiştirmeye davet eden Eminem, reklam kampanyası yapmadan ansızın bir albüm daha yayınladı. Avenged Sevenfold eskilerden bir şarkısını ilk kez paylaştı, Annihilator, Grandaddy ve Douglas Dare yeni teklilerini sundu. Yeni müzikleri Yerin Kulağı'nda derledik.

Google Haberlere Abone ol

Bu hafta yeni çıkan müziklerde Eminem, Annihilator, Grandaddy, Douglas Dare ve Avenged Sevenfold var. Eminem yeni bir albümle dinleyicinin karşısına çıkarken, diğer gruplar yayınladıkları teklilerle haftanın yenileri arasında yer aldı.

Eminem

Rap müziğin en önemli isimlerinden Eminem, yine hiçbir reklam, duyuru yapmadan yeni bir albüm yayınladı. ABD’li rapçinin yeni albümü Music To Be Murdered By, 64 dakika uzunluğunda ve 20 şarkıdan oluşuyor. Son albümünü 2 yıl önce yayınlayan Eminem, bu albümde Ed Sheeran, Young M.A., White Gold, Royce Da 5’9” adlı müzisyenlerle işbirliği yaptı.

Ünlü rapçi albümde yer alan Darkness adlı şarkısına çektiği video klibi de albümle aynı gün yayınladı. Müzisyen şarkının klibinde bireysel silahlanmayı konu edindi ve tüm dinleyicilerine çağrı yaptı.

Klibin sonunda siyah bir ekranda “Bu ne zaman bitecek? Yeterince insan umursadığında. Vote.gov adresine üye ol ve oy kullan. Sesini duyur ve Amerika’daki silah yasasının değişmesine yardım et” çağrısı yer aldı.

Klipte canlandırılan olay ise 2017 yılında Las Vegas’ta düzenlenen silahlı saldırı. Stephen Paddock isimli 64 yaşındaki kişi, Las Vegas’ta kaldığı otelin 32. katından konser alanına ateş açarak 58 kişiyi öldürmüş, 515 kişiyi yaralamış ve daha sonra intihar etmişti.

Avenged Sevenfold

Müzik kariyerine 2000’li yıllarda başlayan gruplardan en popüler ve başarı olanlar arasında yer alan ABD’li Avenged Sevenfold yeni bir tekliyle dinleyicileriyle kavuştu.

İki yıldır yeni parça çıkarmayan grup, Set Me Free adlı şarkısını birkaç gün önce piyasaya sürdü. Gruptan yapılan açıklamada, şarkının 2013’te çıkan Hail To The King albümü için kaydedildiği fakat hiçbir zaman yayınlanmadığı belirtildi. Grup, bu şarkının 7 Şubat 2020’de piyasaya süreceği Diamonds in the Rough’un ‘streaming’ versiyonunda yer alacağını da duyurdu.

Grandaddy

Modesto, Kaliforniyalı indie-space rock grubu Grandaddy yeni bir tekli yayınladı. RIP Coyote Condo #5 adlı tekli, grubun 2018’den beri yayınladığı ilk şarkı olma özelliğini taşıyor. 1992’de kurulan grup 2006’da dağılmış, 2012’de tekrar birleşmiş ve 2017’de Last Places’ı yayınlamıştı. Birleşmeden sonraki bu ilk albümden 2 ay sonra grubun kurucularından Kevin Garcia hayatını kaybetmiş ve grup büyük bir şok yaşamıştı.

Yeni yıla yeni bir şarkıyla merhaba diyen grup, ‘sound’unu koruyarak ve geliştirerek, kendine has tarzını yansıttığı bu şarkıyla büyük beğeni toplayacağa benziyor.

Douglas Dare

İngiltere’nin güneyindeki küçük bir sahil kasabası olan Bridport’tan çıkan piyanist-besteci Douglas Dare, The Joy in Sarah’s Eye adlı yeni teklisini piyasaya sürdü. 2010’dan sonra aktif bir şekilde müzik yapan Dare, 2014’te çıkardığı Whelm isimli albümüyle ünlenmiş ve hatırı sayılır bir hayran kitlesi kazanmıştı. Müzik kariyerine 2016’da çıkardığı Aforger adlı albümle devam eden sanatçı, 2019’da sadece Silly Games adlı bir tekli yayınlamış ve İstanbul'da da bir konser vermişti.

Dare, 21 Şubat 2020’de Erased Tapes Records etiketiyle yeni albümü Milkteeth’i piyasaya sürecek. Milkteeth 11 şarkıdan oluşacak.

Annihilator

Kanadalı thrash metal grubu Annihilator, haftaya çıkartacağı Ballistic, Sadistic adlı albümünden yeni bir tekli yayınladı. Dressed Up For Evil adlı şarkı, grubun çıkaracağı yeni albümden sunduğu dördüncü tekli.

Ballistic, Sadistic Jeff Waters öncülüğündeki grubun kariyerinde çıkardığı 17. stüdyo albümü olacak. Albümde yer alacak müzisyenler şöyle:

Jeff Waters – vokal, gitar

Rich Hinks – bas gitar

Aaron Homma – gitar

Fabio Alessandrini – bateri

https://open.spotify.com/track/5GUzSFnGgd6zpmGowDUDUS?si=L0PPedztTbG10oT_4mnWxg