Volkanik taşlar, Mahmut hocanın ellerinde sanat eserine dönüşüyor

Emekli öğretmen, taşları şekillendiriyor: Medyelioğulları'nın, 300'ün üzerinde eseri var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da 66 yaşındaki emekli öğretmen Mahmut Nurettin Medyelioğulları, Karacadağ'ın eteklerinden topladığı bazalt taşlarını 15 metrekarelik dükkanında işliyor.

Fransızca öğretmenliği yapan Medyelioğulları, 2004 yılında emekli olduktan sonra babasından kalan 15 metrekarelik dükkanda bir çekiç ve bir iskarpela ile bazalt taşını şekillendiriyor. Medyelioğulları, yaptığı açıklamada, taş işlemeciliğine başladığında "Ayda iki eser yapıp, satarım" diye düşündüğünü söyledi. Açıklamasına "Ancak o zahmeti, sıkıntıyı gördükten sonra bunlar satılmaz dedim. Bunları parayla pulla ölçemezsiniz, değer biçemezsiniz dedim, biriktirdim" diyerek devam eden Medyelioğulları, bunun üzerine hazırladığı ürünleri satmamaya karar verdiğini belirtti.

Diyarbakır denilince akla ilk gelen şeylerden birinin bazalt taşı olduğunu söyleyen Medyelioğulları, eserlerinde de genellikle Diyarbakır'ın öne çıkan yapılarını ve figürlerini ele aldığını belirtti. Medyelioğulları, "Bu işin tozu, kiri var. O tozu belirli ölçüde yutmuş oluyorum. 300'ün üzerinde eser hazırladım. Makine ve elektrikli alet kullanmıyorum. Sadece çekiç ve el aletleri kullanıyorum. Onun için de bayağı zaman alıyor. Yaptığım her ürün bana ayrı keyif veriyor. Aynı şeyi tekrar yapmıyorum" dedi. (DİYARBAKIR/AA)