Sulu Mağara ziyarete açılacak

Keskin Belediye Başkanı Yıldırım: Çalışma tamamlanıyor, Sulu Mağara ziyarete açılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Keskin ilçesi Altıntaş Mahallesi'nde yer alan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması için Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'in girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığınca haziran ayında çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında yürüyüş yollarına ahşap korkuluk ve ışıklandırma yapılarak, çevresi düzenlendi, hizmet binası inşa edildi.

Milyonlarca yıl önce oluşan ve paleozoik döneme tarihlendirilen 285 metre uzunluğundaki 3 katlı mağaranın, erken Hristiyanlık döneminde kurşun çıkarmak için kullanıldığı düşünülüyor. Nevşehir'i ziyaret eden turistleri bölgeye çekmesi hedefleniyor.

'DAHA MEDENİ VE KULLANILABİLİR BİR YER'

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, "Burası Kapadokya yolu yakınında bir yer. Buradan geçen turistlerin Sulu Mağara'ya uğraması anlamında ilgili turizm şirketlerine ve acentelerine müracaat edildi. Valimizin öncülüğünde hızlı bir şekilde ihalesi yapıldı. Şu anda restorasyonu ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Daha medeni ve kullanılabilir şekle kısa zamanda gelecek." dedi.

Keskin'in diğer adının da "Maden" olduğunu ve 1700'lü yıllarda Fransızların ilçede simli kurşun madeni çalışması yaptığını anlatan Yıldırım, 40-50 yıl öncesine kadar da maden ocaklarının çalıştığını aktardı.

Yıldırım, mağaranın turizme açılmasıyla ilçe ekonomisine de önemli katkı sağlayacağını ifade etti. (KIRIKKALE/AA)