İKSV'de yeni sezon başlıyor

İKSV, yeni sezona 21 Eylül'de 'merhaba' diyor. Salonda, birçok sanatçı konser verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Salon İKSV, 21 Eylül'de başlayacak yeni sezonun ilk konserleriyle onuncu yaşına 'merhaba' diyor. Salon'un yeni sezon konserlerinin biletleri 8 Ağustos Perşembe günü satışa çıkıyor. Öte yandan 2019-2020 sezonunda Salon'un 10. yılına özel Lale Kart ile Salon etkinliklerinde 1 bilet alana 1 bilet bedava kampanyası uygulanacak.

İstanbul Şişhane'deki mekânında müzikseverleri bekleyen Salon'un kesinleşen konserleri şöyle:

STEVE GUNN İLE INDIE-FOLK GECESİ

Steve Gunn ilk etapta punk rock ve rap'le yakınlaştı, sonnrasında folk, saykedelik müzik, country, funk ve Hint klasik müziğine kadar ufku genişledi. Bob Dylan ve Bert Jansch'ın 60'lar ortasındaki karakteristik şarkı yazım tekniklerini anımsatan son albümü 'The Unseen In Between'i 2019'da yayınlayan Gunn, 23 Eylül'de Salon sahnesinde olacak.

60'LARIN SAYKEDELİK POPU: BABE RAINBOW 

60'ların neo-psychedelia akımını yaşatan ve yer yer folk, boogie ve funk'ın yer aldığı şarkılarıyla Babe Rainbow, 26 Eylül'de Salon'a konuk oluyor.

ELEKTRO POP İKİLİSİ ELVETT 

2003 yılında tanışıp, müzikal anlamda çok fazla ortak noktaları olduğunu fark eden Lyn m ve Alain Frey, 2015'te Elvett'e hayat verdiler. İkili 27 Eylül'de Türkiye'de verecekleri ilk konserleriyle Salon'da olacaklar.

HOLLANDALI İKİLİ POLYNATION

Hollandalı ikili Stijn Hosman ve Hessel Stuut ikilisinin tarafından kurulan Polynation, davul ve synthesizer'ın harmanlandığı ilk kısa çalarlarının ardından yakaladıkları başarıyla birlikte doğaçlama ruhunun ön plana çıktığı canlı performanslarıyla geniş dinleyici kitlesine ulaştılar. Polynation 28 Eylül gecesi Salon'da müzikseverlerle buluşacak.

ŞİLİ'DEN YUNANİSTAN'A FARKLI SESLER

Yeni sezonda Salon sahnesinde olacak diğer isimler ise şöyle: Türkiye'de ilk kez sahne alacak Danimarkalı punk grubu Iceage, afro-beat'ten funk'a, poptan caza geniş bir yelpazede özgün üretimler yapan şarkıcı, şarkı sözü yazarı ve müzisyen Sinkane, dinamik müzikleriyle Zola Blood, ABD'li post-punk etkileşimli synth-pop grubu Boy Harsher ve Hollanda doğumlu, Berlin'i mesken edinmiş müzisyen ve şarkıcı Thomas Azier.

Ayrıca saksafonu, synthesizer'ı ve güçlü sesiyle elektronikayı cazla harmanlayan Londralı sanatçı ve prodüktör Laura Misch, 70'lerden günümüze, kozmik cazın öncülerinden biri olan ABD'li multi-enstrümantalist saksafoncu, besteci Idris Ackamoor ve kült projesi The Pyramids, İsviçreli akordeon sanatçısı Mario Batkovic, Şilili krautrock, saykedelik pop ekibi Föllakzoid, 80'lerin synth-pop standartlarını, standart tanımayan elekktro-pop algısıyla modernize eden Yunan şarkıcı ve şarkı yazarı Σtellailede de birer konser verecek.

Etiketler sanat müzik konser iksv