Yerin Kulağı: Santana ve Buika’dan Afrika ezgileri

Bu hafta Santana ve Buika’nın ortak çalışması ‘Africa Speaks’ yayınlandı. İşte Pixies’ten Jamie Cullum’a kadar birçok grup ve müzisyen ile müzik dünyasında yeni çıkanlar…

Google Haberlere Abone ol

Ogün Işık

DUVAR- Yerin Kulağı’nda bu hafta rock, caz, elektronik ve daha birçok müzik türünde yayınlanan yeni albüm ve tekliler var. Yeni çıkan müzikleri ve video klipleri sizler için derledik.

Santana – Buika

Dünyanın en iyi gitaristleri arasında gösterilen Carlos Santana, İspanyol müziğinin günümüzdeki en başarılı temsilcilerinden Buika ile yaptığı yeni albümünü çıkardı. Latin ve Afrika ezgilerinin ve enstrümanlarının rock müzikle harmanlandığı albüm, 64 dakika süren 11 şarkıdan oluşuyor.

Pixies

Türünün öncülerinden ve en başarılı grupların biri olan ABD’li grup Pixies yeni bir tekli çıkardı. 1988’de yayınladığı ‘Where Is My Mind?’ şarkısıyla ismini dünyaya duyuran grup, ‘On Graveyard Hill’ adlı şarkısını bu hafta dinleyicileriyle paylaştı. Pixies’in yeni albümü ise 13 Eylül 2019’da ‘Beneath the Eyrie’ ismiyle piyasaya çıkacak. 1993’te dağılıp 2004’te tekrar birleşen grubun son stüdyo albümü 2016 yılında çıkan ‘Head Carrier’ olmuştu.

Axel Rudi Pell

Kariyerini 1989’dan beri solo olarak sürdüren Alman heavy-power metal gitaristi Axel Rudi Pell, ‘XXX Anniversary Live’ adlı canlı kayıt albümünü çıkardı. 16 şarkıdan oluşan 1 saat 50 dakikalık albüm, sanatçının ‘Oceans of Time’, ‘The Masquerade Ball’ gibi en çok bilinen parçalarını da barındırıyor.

The Tea Party

Ortadoğu’ya özgü ezgileri blues ve rock ile birleştiren The Tea Party, ‘Way Way Down’ isimli bir tekli yayınladı. Yeni şarkısını YouTube ve diğer dijital platformlardan yayınlayan Kanadalı grup son albümü 2014 yılında çıkarmıştı.

Fatboy Slim

İngiltereli DJ Fatboy Slim, ‘Return to the Valley of Right Now’ adını verdiği yeni bir tekli yayınladı. 90’larda büyük bir üne kavuşan müzisyen, 2019’da çıkardığı birçok teklinin arasına bu hafta yayınladığı şarkısıyla bir yenisini ekledi. Ayrıca Fatboy Slim, yönetmen Julien Temple’ın çektiği ‘Ibiza – The Silent Movie’ filminin de müziklerini yapacağını duyurdu.

Pixx

Müzisyen Pixx, ‘Small Mercies’ isimli albümünü yayınladı. İlk albümünü 2017’de yayınlayan Pixx’in yeni çalışması, yer yer rock öğelerinin de yer aldığı bir elektronik, synth-pop albümü olarak karşımıza çıkıyor. Beggars Music etiketiyle yayınlanan albüm 40 dakika süren 13 şarkıdan oluşuyor.

Ocean Alley

Avustralyalı reggae füzyon grubu Ocean Ally, ‘Infinity’ adlı bir tekli yayınladı. Geçen yıl çıkardığı albümü ‘Chiaroscuro’ ile büyük sükse yapan grup, bu hafta yayınladığı yeni şarkısıyla beraber bir de video klip yayınladı.

Jamie Cullum

Grammy, Golden Globe gibi ödülleri bulunan İngiltereli müzisyen Jamie Cullum yeni albümünü yayınladı. ‘Taller’ isimli albüm 39 dakika süren 10 şarkıdan oluşuyor. Caz müziği pop ve rock ile harmanlayan ve kendine özgü bir tarz ortaya koyan sanatçı, yeni albümünde yer alan ‘Drink’ adlı şarkıyı canlı söylediği bir video klip de yayınladı.