Uğur Dündar belgeseli çekildi

Uğur Dündar’ın belgeseli yapıldı. Galası İzmir'de yapılacak belgeselin gösterimleri ücretsiz yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Uğur Dündar meslek yaşamında 50. yılını doldurdu. Dündar’ın belgeseli yapıldı. Belgeselin galası 18 Mayıs akşamı İzmir'de yapılacak.

Gösterimlerin ücretsiz olacağı filmin sonunda başta Uğur Dündar olmak üzere konuk isimler sahneye çıkacak.

Belgesel filminin yönetmenliğini Gökmen Ulu yaptı. 82 dakika süren belgeselde Uğur Dündar’ın kısa kesitlerle çocukluğu, gençliği ve okul yılları, ağırlıklı olarak mesleki nitelikleri ve karakteristik özellikleri anlatılıyor. Filmde bazı görüntüler ilk kez yayınlanacak.

.

'FAZIL SAY VE CAN ATİLLA'NIN BESTELERİ KULLANILDI'

Belgeselin yapımında Gökmen Ulu ile birlikte Kadir Çankaya, kurguda Studium ad. Reklam Ajansı’ndan Bulut Bardak, yönetmen asistanlığında Elif Soysal, Bige Çavuşoğlu, Beril Kurt, Hülya Karabuğday; kamera ekibinde Hakkı Şahin, Yusuf Keskin, Ümit Ertemiz, Serkan Kanter, Serden Çevik, Emir Barcı, Berke Büster görev aldı. Afiş tasarımını Ercan Erciğ, fragmanı Çankaya Ajans’tan Serden Çevik yaptı. Ses düzenlemesi ve mastering ses mühendisi Erdal Kara’nın ekibinden Emirhan Kara, Sinan Kuruoğlu, Okan Salih Ercan gerçekleştirdi. Bu kapsamda 1970’li yıllardaki video seslerinin onarım işlemleri de yapıldı. Belgesel müzik tasarımı görevini Samet Önder Kök üstlendi. Yapımın etkileyici noktalarından biri de kullanılan müzik eserleri oldu. Giriş ve jenerikte Türkiye’nin evrensel değerlerinden Fazıl Say’ın “Kumru” adlı eseri yer alırken, dünya çapındaki klasik müzik bestecisi Can Atilla’nın “İnanç ve Zafer” isimli eseri kullanıldı.

'RÖPORTAJLAR YAPILDI'

Belgeselde Uğur Dündar’ın yaşamına tanıklık eden birçok kişi ile röportajlar yapıldı. Özel röportaj yapılanlar isimler arasında, Müjdat Gezen, Haluk Şahin, Yılmaz Özdil, Metin Akpınar, Bekir Coşkun, İlker Başbuğ, Aziz Yıldırım, Halit Kıvanç, Güneş Tecelli, Emin Çölaşan, Ferda Öngün, Mustafa Hoş, Sedef Kabaş, Mine Özbek, Orhan Baykal, Murat Ergün, Umur Bugay, Yalçın Pala, Atilla Köprülüoğlu, Şaban Sevinç, Ayşenur Arslan, Türel Büyükizgi, Mete Ongan yer alıyor.

Uğur Dündar, Gökmen Ulu

. Uğur Dündar belgeselinin ilk gala gösterimi İzmir’de yapılacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki gala 18 Mayıs Cumartesi günü saat 21:00’de başlayacak. Belgesel 25 Mayıs Cumartesi saat 21:00’de Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde İstanbullular'la, 29 Mayıs Çarşamba saat 21:00’de Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Ankaralılar'la buluşacak. Gala gösterimlerine Uğur Dündar ve pek çok yıldız isim de katılacak.