'İlham Veren Bağışçılar' değişim yaratan öykülerini anlattı

'İlham Veren Bağışçılar Anlatıyor' yeni video yayınlandı. Seride birçok isim yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), bağışçılık ve filantropi kültürünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 2011 yılından beri yürüttüğü Değişim için Bağış Projesi kapsamında hazırladığı düzenli olarak bağış yapan kişilerin hikayelerine yer verdiği İlham Veren Bağışçılar Anlatıyor video serisinin yenisini yayınladı. Seride, müzisyen Kalben’den Fenerbahçe Erkek Basketbol ve Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı sporcusu Sinan Güler’e kadar birçok isim var.

İlk kez 2017 yılında hayata geçirilen video çalışma kapsamında farklı profillerden, sivil toplum kuruluşlarına (STK) düzenli olarak bağış yapan kişiler bağışçılık hikayelerini paylaşarak, toplumda stratejik bağışçılık konusunda farkındalık yaratılmasına katkı sağlıyor. Yeni video serisinde geçimini hamallık yaparak kazanan Mehmet Ateş, sivil toplum çalışanı Birce Altay, müzisyen Kalben, Mazars Denge CEO’su ve Sürdürülebilirlik Elçisi İzel Levi Coşkun, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner, berber Rasim Uyan, editör ve yazar Hande Birsay, Fenerbahçe Erkek Basketbol ve Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı sporcusu Sinan Güler, 91 yaşındaki maraton koşucusu Safder Kartoğlu ve girişimci ve BigChef’s markasının kurucu ortağı Gamze Cizreli bağışlarını neden sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yaptıklarını anlatarak bağışçılık deneyimlerini paylaşıyor.

18 Mart 2019’dan itibaren Pazartesi ve Perşembe günleri #bağışyapıyorumçünkü, #değişimiçinbağış ve #miktarıdeğilyararı etiketleri ile TÜSEV’in ve Değişim için Bağış’ın sosyal medya kanallarından paylaşılacak. videoların tanıtımını Değişim İçin Barış’ın YouTube hesabından izleyebilirsiniz.

TÜSEV HAKKINDA 

1993 yılında sivil toplumun yasal, mali ve işlevsel altyapısını geliştirmek amacıyla kurulmuştur. 25 yıldır sivil toplumun daha elverişli bir ortamda faaliyet gösterebilmesi ve karşılaşılan ortak sorunlara çözümler sunabilmek için Mütevelliler Heyeti üyelerinden aldığı destekle çalışmalarını sürdürmektedir.