İnci Aral: Edebiyat herkes içindir

İnci Aral: Çok özel bir ülkede yaşıyoruz. Ayrıştırmayı değil birlikte yaşamı savunmalıyız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkçe edebiyatın önemli yazarlarından İnci Aral, Türkiye'de kadın yazar olmanın zorluklarını, yeni çıkan kitabı Aşkın Güzelliği'ni ve Türkiye'de yaşanan son politik ortamı değerlendirdi. Aral, "Özgürlüğü ve demokrasiyi savunuyorsak eğer, tüm fikirlerin de bir arada yaşamasına hoşgörü göstermek zorundayız" dedi.

Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık'la söyleşen İnci Aral, "özgürlüğü ve demokrasiyi savunuyorsak tüm fikirlere hoşgörüyle yaklaşmalıyız" dedi. Herkesimden okuru olduğunu hatırlatan Aral, ayrıştırarak değil bir arada yaşamayı savunarak güzel bir ülke inşa edebileceğimizi belirtti.

Şair Şükrü Erbaş'ın Sabah gazetesiyle röportaj yapmasının ardından uğradığı eleştirilerin haksız olduğunu belirten Aral "İnsan değişen bir varlıktır. Bugünden yarına düşüncelerimiz de değişebilir. Katı yaklaşmamak gerekiyor" diye konuştu.

'ÇOK ÖZEL BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ'

İnci Aral, Türkiye coğrafyasının muazzam bir kültüre sahip olduğunu belirterek, "'Ben sizden değilim' diye tu kaka etmek yanlış bir tavır. Genel doğrularda birleşmeliyiz. Çok özel bir ülkede yaşıyoruz" dedi. (Kaynak)

Etiketler inci aral