Karışık Kaset İzmir'de

Sanatçı Ethem Onur Bilgiç 3. kişisel sergisini açtı. Sergi 16 Eylül'e kadar görülebilecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Sanatçı Ethem Onur Bilgiç’in afiş ve illüstrasyonlarının yer aldığı Karışık Kaset isimli sergisi İzmirli sanatseverlerle buluştu. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan sergi, 16 Eylül tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Bakırköy Belediye Tiyatroları, Moda Sahnesi, Oyun Atölyesi, DasDas, GalataPerform, Baba Sahne gibi birçok tiyatroya ve Kış Uykusu, Ahlat Ağacı, Daire ve Kelebekler gibi bir çok ödüllü filme afişler üreten Bilgiç, İstanbul’da bulunan atölyesinde sanatsal faaliyetlerine devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında pek çok sergiye katılan Bilgiç, Salkım Söğüt, Adana Film Festivali’nde Altın Koza, İzmir Kısa Film Festivali’nde En iyi Kısa Animasyon, İstanbul Animasyon Festivali’nde En İyi Yerli Animasyon ödüllerine sahip.

'KARIŞIK KASET ÜÇÜNCÜ KİŞİSEL SERGİM OLACAK'

İlk solo sergisini 2013 yılında Tatlı Kabuslar ismiyle açan Bilgiç’in bu sergisinin konsepti rüyalarında gördüklerini küçük hikayelere uyarlayarak yaptığı illüstrasyonlar. İkinci solo sergisini Tövbeler Tövbesi ismiyle 2017’de açan Bilgiç, burada da 'günah' kavramı üzerine gidip çeşitli işler ürettiğini şu şekilde belirtiyor: "Karışık Kaset benim üçüncü kişisel sergim olacak. İlk iki sergimden farklı olarak belli bir konsept çerçevesi içinde değil önceden ürettiğim işlerin sergileneceği, bir nevi retrospektif diyebileceğim bir sergi oldu. Sergi içeriğine festival karar verdi biraz da. Sergide farklı dönemlerde yaptığım afişler ve illüstrasyonlarım yer alıyor. İstanbul dışında İzmir’de bir sergi yapma fikri beni gerçekten heyecanlandırdı." (DUVAR)