Teoman: Gerçekten beğendiğim 10-15 şarkım var

Teoman, hayat hikâyesini kaleme aldı. Hep Kitap etiketiyle okuyucu ile buluşan Fasa Fiso'da sanatçı, geçmişi güzel hatırlamak istediğini belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanatçı Teoman bu kez albüm değil, bir kitap çıkardı. Yazdığı şarkı sözleriyle, şairlerin dizelerinden bestelediği şarkılarla edebiyat ile arasında sıkı bir bağ olduğunu gösteren Teoman, kendi hayat hikâyesini kaleme aldı. Hep Kitap etiketiyle okuyucu ile buluşan ‘Fasa Fiso’, sanatçının hayatının tüm iniş ve çıkışlarını, şarkılarını ve yaptığı röportajları bir arada sunuyor. Teoman kitabıyla ilgili olarak, "Yazarken bir süre hep geçmişin duygusunda kaldım. İnsan maziyi hatırlarken hem gülüyor hem duygulanıyor. Ama ben aslında yazarken geçmişin dramasında çok dolaşmamaya çalıştım. Güzel hatırlamak istedim geçmişi. Ama beni derinden etkileyen hadiseleri de ıskalamak istemedim. Sonuçta da kendimi hafiflemiş hissettim" dedi.

Posta'dan Oya Çınar'a konuşan Teoman, "Benim dünyayı algıladığım bir pencere var. Ve sanırım o pencereyi çok negatif ayarlamışım küçükken. Nereye baksam problemler, dertler görüyorum. Sık sık dertlenirim olur olmaz şeylere. Kişilik böyle olunca algı da biraz saçmalıyor. Huzursuz ve endişeli bir hayat geçiriyorsunuz. Mesela çok kolay moralim bozulur ve hemen vazgeçerim bir sürü şeyden" dedi.

'HERKES HAYATINI YAZMALI'

"Artık şarkı yazmakta ve üretmekte zorlanmanız bundan mı?" sorusunu yanıtlayan Teoman, "Şarkı yazmak hiç zor değil aslında benim için. Sonuçta profesyonelim ve elimde gitar, kağıt ve kalem varsa mutlaka yaparım bir şeyler. Ama şu var: Benim gerçekten beğendiğim 10-15 şarkım var. Ve onların ayarında bir şeyler yazamayınca aşağılık kompleksine giriyorum. Yazacağım şarkının önce beni heyecanlandırması lazım" dedi.

"Bence herkes hayatını yazmalı" diyen sanatçı yaşadığı deneyimi, "Yazarken bir süre hep geçmişin duygusunda kaldım. İnsan maziyi hatırlarken hem gülüyor hem duygulanıyor. Ama ben aslında yazarken geçmişin dramasında çok dolaşmamaya çalıştım. Güzel hatırlamak istedim geçmişi. Ama beni derinden etkileyen hadiseleri de ıskalamak istemedim. Sonuçta da kendimi hafiflemiş hissettim" diyerek anlattı.