Aydın Doğan Ödülü Arif Sağ'ın

Aydın Doğan Ödülü bu yıl bu yıl Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ'a verildi. Gecede İzzet Altınmeşe, İbrahim Tatlıses ve Aydın Doğan'ın birlikte türkü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 22'inci defa verilen Aydın Doğan Ödülü’ne bu yıl Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ layık bulundu. Düzenlenen törende, Arif Sağ’a ödülü bizzat Aydın Doğan tarafından verildi. Arif Sağ ödülünü almak için sahneye kendi gibi sanatçı olan oğlu Tolga Sağ ile birlikte çıktı.

ALTINMEŞE, TATLISES VE DOĞAN BERABER TÜRKÜ SÖYLEDİ

Ödülü aldıktan sonra kısa bir teşekkür konuşması yapan Arif Sağ, gecenin ilerleyen saatlerinde törene katılanlara davul şov yaptı. Arif Sağ davul çalarken, davetlilerin bazılarının göz yaşlarını tutamadıkları görüldü. Gecenin ilerleyen saatlerinde İzzet Altınmeşe, İbrahim Tatlıses ve Aydın Doğan'ın birlikte türkü söylemesi sosyal medyada gündem oldu.

Aydın Doğan Ödülü’nün bu yıl verileceği alan ‘Türk Halk Müziği’ olarak belirlenmişti. Ödülün bu yıl, Türk Halk Müziği ve bağlama alanında özgün arayışlarını yoğunlaştırarak sürdürmüş, Anadolu müziğinin dünyaya tanıtılmasına ciddi katkıları olmuş, eğitim çalışmalarıyla yeni kuşakların yetişmesini sağlamış, bağlama çalgısında bir ekol yaratmış sanatçı Arif Sağ’a verildiği açıklanmıştı.  (Haber Merkezi)