'Akdeniz’de Savaş ve Göç' fotoğraf sergisi açıldı

PostSeyyah’ın İzmir Akdeniz Akademisi desteğiyle hazırladığı “Akdeniz’de Savaş ve Göç” sergisi “İzmir Uluslararası Devinen Akdeniz Sempozyumu” kapsamında ziyaretçilerle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Akdeniz Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Devinen Akdeniz Sempozyumu” kapsamında, PostSeyyah Kooperatifi'nin “Akdeniz’de Savaş ve Göç” fotoğraf sergisi açıldı. Sergi kasım sonuna kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

PostSeyyah dünyayı, doğayı, kültürleri görsel ve düşünsel bir çerçeve içinde çizerek ele alan fotoğrafçı ve yazarların bir araya gelip çalışmalarını sundukları bir kooperatif.

"Akdeniz’de Savaş ve Göç’’ PostSeyyah’ın Türkiye’deki ilk sergisi. İzmir’den başlattıkları bu sergi başka şehirlerde de ziyaretçilerle buluşmaya devam edecek. Fotoğraf editörlüğünü Umut Kaçar’ın, yazı editörlüğünü Mehmet Sait Taşkıran’ın yaptığı sergide Çağdaş Erdoğan, Çiğdem Üçüncü, Gencer Yurttaş, Hüsamettin Bahçe, Kerem Yücel, Kürşat Bayhan, Mehmet Kaçmaz, Paşa İmrek, Serkan Çolak, Sinan Kılıç, Tolga Sezgin ve Umut Kaçar'ın fotoğrafları yer alıyor.

'SAVAŞA TANIKLIK EDEN FOTOĞRAFÇI VE YAZARLARIZ'

PostSeyyah içinde şu anda 60 fotoğrafçı ve yazarın bulunduğunu ifade eden serginin fotoğraf editörü Umut Kaçar şöyle konuştu: ‘’Derdimiz bir vitrin yaratmak ve çalışmalarımızı basılı yayın haline getirmek. Sonra da yaptığımız konsept çalışmaları, belgesel çalışmaları Postseyyah kitaplığı adı altında bir kitaba dönüştürmek. Savaş ve Göç’e gelirsek biz Türkiyeli fotoğrafçılar olarak Suriye’deki savaşın başladığı dönemden bu yana tanıklık eden fotoğrafçılar ve yazarlarız. Bu çalışmada da Türkiye’de bizimle ilişkili olan fotoğrafçı ve yazarların ürünlerini derledik. Yaptığımız çalışmalar sadece bu sergide yer almıyor. Dijital olarak zaten konseptlerimiz var.’’

'AMACIMIZ FARKINDALIĞI ARTIRMAK'

Bu sergide savaş ve göç olgusunu vurguladıklarını ifade eden Kaçar sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bu serginin hazırlanma sürecinde savaş ve göç olgusuna Türkiye’deki fotoğrafçılar ve yazarlar nasıl yaklaşmış tüm bu çalışmaları bir araya getirdik. Akdeniz akademisi de bize destek vererek sergiyi Uluslararası Devinen Akdeniz Sempozyumu kapsamına aldı ve bunu bir sergiye dönüştürdük. PostSeyyah olarak 21. yüz yılın en önemli gündemi olan ve bu insan devingenliğini anlatan belgesel fotoğraf çalışmalarını bir araya getirdik. Amacımız bu çalışmanın, farkındalığa ve bilinçlenmeye katkıda bulunmasını sağlamak’’