Abdülmecid Efendi Köşkü saldırganı serbest bırakıldı

Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki sergide saldırı yaşandı. Gözaltına alınan saldırgan serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Grubu ana sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali kapsamında Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki Abdülmecid Efendi Köşkü'nde sergilenen eserlere saldırdığı için gözaltına alınan kişi serbest bırakıldı.

Sputnik'in haberine göre, Bolu'dan geldiği öğrenilen ve suç kaydı bulunmayan Mahmut Alan isimli kişi, sabah saatlerinde sergiye saldırıda bulundu. Alan'ın geçmişte BBP'de yöneticilik yaptığı öğrenildi. Daha sonra gözaltına alınan saldırgan emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahmut A.'nın sergiye saldırmasının ardından öğle saatlerinde sergiye gelen başka bir grup, saldırıda bulundu. Sergiyi gezenlerin de tepki gösterdiği saldırganlar, güvenlikçiler tarafından uzaklaştırıldı. Görüntüleri sosyal medyada paylaşılan bu gruptan ise gözaltına alınan olmadığı öğrenildi.

Ömer Koç koleksiyonuna saldırı!Ömer Koç koleksiyonuna saldırı!