Özgür Üniversite'de güz dönemi başlıyor

Özgür Üniversite'nin güz dönemi programı belli oldu. İlk sempozyum 21 Ekim'de düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Özgür Üniversite’nin 3 ay sürecek Güz Dönemi, 21-22 Ekim’de Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde “Neden kapitalizmin bir geleceği yok?” sempozyumu ile açılacak.

Bu dönem de felsefe, tarih, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve sinema gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelerin ele alındığı çalışmalar ile zenginleşecek.

İki gün boyunca 4 oturumdan oluşacak olan açılış sempozyumunda Taner Timur, Alaeddin Şenel, Fikret Başkaya, Sungur Savran, Ali Rıza Gürgen, Sinan Alçıl, Fevzi Özlüer, Stefo Benlisoy, Tarık Şengül, İzzettin Önder, Cengiz Başkaya, Mühdan Sağlam, Galip Yalman, Erdoğan Aydın, Sibel Özbudun, Hakan Güneş ve Y.Doğan Çetinkaya sunum gerçekleştirecek.

SEMPOZYUMLARI SEMİNERLER TAKİP EDECEK

Sempozyum sonrası 23 Ekim’de başlayacak 3 aylık seminer programında Ekim Devrimi'nin 100'üncü yılına ilişkin “Ekim Dersleri”,“Feminist Ekonomik Politik”, “Sinema Tarihine Giriş”,“Kapitalizmden Sosyalizme Geçiş Süreçleri” ve "Yazarlık Atölyesi" yer alacak.

Kasım ayında başlayacak olan “150'inci yılında Das Kapital” seminerini “Osmanlı Devleti’nde Reform Çabaları ve Yarı-Sömürgeleştirme Süreci" semineri takip edecek. Kasım ayının bir diğer seminer dizisi de Tahir Şilkan tarafından yapılacak olan: “19'uncu Yüzyıl Rus Edibiyatından Portreler.”

Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı buradan öğrenebilirsiniz.