Ai Wei Wei ilk kişisel sergisiyle Türkiye'de

Ai Wei Wei, "Ai Weiwei Porselene Dair" adlı kişisel sergisiyle Türkiyeli sanatseverleri selamladı. Weiwei, "Bazı eserler sadece buradaki sergi için yapıldı. Çin, Arap ya da Ortadoğu tarihini işledik, tarihi daha iyi anlayabilmek için" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çağdaş sanat alanının etkin isimlerinden Ai Weiwei'in Türkiye'deki ilk kişisel sergisi Sakıp Sabancı Müzesi'nde açıldı. "Ai Weiwei Porselene Dair" başlıklı sergi için sanatçının da katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer'in ile Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda sanatçı Ai Weiwei de eserleri hakkında bilgi verdi. Weiwei, "Bu sergide hayatı size gösterebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.

"Destekleriniz için teşekkürler. Bu sabah uyandığımda buradaki sanatçılarla ne kadar benzer yanlarım olduğunu anladım. İnsanlar çok cana yakın ve pozitif. Böyle bir duyarlılıkla karşılaşmak bir sanatçı için çok önemli. Dünyanın bazı yerlerinde kabul görmüyorsunuz. Dünyanın bir çok yerinde bir sanatçı için böyle duyarlılık olmuyor" diyen Weiwei sözlerini, "Bu sergide hayatı size gösterebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Burada sizinle ilk kez beraberiz ama, bu serginin oluşması için çok emek sarf edildi. Özellikle bazı eserler sadece buradaki sergi için yapıldı. Çin, Arap ya da Ortadoğu tarihini işledik, tarihi daha iyi anlayabilmek için.

'SANATIM HER FELSEFİ OLDU'

Ben komünist bir toplumdan geliyorum. Uzun süre onun içindeydim. Tiranlıkla yönetilen bir toplum... 24 yaşında New York'a taşındım. 36 yaşındayken de kapitalist Çin'e geri döndüm. Ama politik karakterim asla değişmedi. Benim sanatım ve estetiğim her zaman felsefi oldu" diyerek bitirdi.