Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri sahiplerini buldu

Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri sahiplerini buldu. Öykü ödülü Şeyma Koç'un, Şiir ödülü ise Recep Karaman'ın oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gıda-İş Sendikası’nın, 20015 yılında yitirdiğimiz şair-yazar Sennur Sezer’in anısını yaşatmayı hedefleyerek düzenlediği “Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Ödülleri”nin ikincisi sonuçlandı.

Evrensel’de yer alan habere göre, yarışmaya Türkiye’nin her coğrafyasından geçici, taşerona bağlı olarak sendikasız, güvencesiz çalışanlar, sigortasız çalışmak zorunda bırakılan işçiler, ev işçisi kadınlar, yurt dışından emekçiler ve emekliler katıldı.

ÖYKÜ ÖDÜLÜ ŞEYMA KOÇ'UN

Öykü dalındaki seçici kurulda Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Aslı Erdoğan, Zeynep Uzunbay, Türker Ayyıldız yer aldı. Seçici Kurul öykü dalında birinciliği “Acı Bir Sözcüktür” adlı öyküsüyle Şeyma Koç; ikinciliği “Babamın Penceresi” adlı öyküsüyle Burhan Yeşilyurt; üçüncülüğü ise “Kan” adlı öyküsüyle Sitem Şanlı değer görüldü. Ayrıca Anıl Can Uğuz “Hikmet ve Şöbiyet” adlı öyküsüyle mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

ŞİİR ÖDÜLÜ RECEP KARAMAN'IN

Şiir dalında Orhan Alkaya, Gülce Başer, Nalan Çelik, Şükrü Erbaş ve C. Hakkı Zariç’ten oluşan seçici kurul, Recep Karaman’ı “Telaffuzun İntiharı” adlı şiiriyle birinciliğe değer görüldü.

Gökhan Taner Günsan “Bu Şiir” şiiriyle ikinciliğe, İ. Deniz Aslan “Bir Buluttu Kızımın Saçları” adlı şiiriyle üçüncülüğe layık görüldü.

Mansiyon ödüllerini sırasıyla Narin Yükler’in “Mevsimlik Göç”, İsmail Biçer’in “Yitik Dirim”, Oya Özgün Özder’in “Kovuk”, Felek Yılmaz’ın “Üçgeninde Kadın”, İ. Ulaş Aslanboğan’ın “Adını Koymadığım Şeyler Var”, Nilgün Emren’nin “Yedinci Mühür”, Serdar Çelik’in “Karanlığın ve Aydınlığın” şiirleri lkazandı.

Ödüller, Sennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran 2017 Pazartesi günü, Cezayir Konferans Salonu’nda saat 19.00'da yapılacak törenle sahiplerine sunulacak.