Neyzen Burcu Karadağ'dan ABD konseri

Neyzen Burcu Karadağ, ABD'de konser verdi. Karadağ, ney ve elektronik müziği bir araya getiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mevlana’nın Şems’e yazdığı ‘Bensiz Gitme’ şiirini yorumlamasıyla tanınan neyzen Burcu Karadağ, 16'ncı Boston Türk Film ve Müzik Festivali’ne katılarak, binlerce kişilik festivalde konser verdi.

Neyzen Burcu Karadağ dünyada bir ilki gerçekleştirerek ney ve elektronik müziği birleştiriyor. Sanatçı, Kanuni Tahir Aydoğdu ile birlikte verdiği konserin ardından Berklee Müzik Okulu’nda Karadağ ve Aydoğdu ney atölyesine katılarak atölyeyi yönetti.

Türkiye’de “Meşkte Ney Eğitimi” adlı kitabı ve Kemençede Derya Türkan’ın, kanunda Turgur Özüfler’in eşlik ettiği ilk solo albümünün de ikinci baskısı yapılan Burcu Karadağ, daha öncesinde DJ Serdar Ayyıldız ile “Bi Men Maro” (Bensiz Gitme) isimli şarkıda elektronik müzik ve neyi bir araya getirerek bir ilke imza atmıştı. Şarkıda şiirin orjinalini Farsça olarak İranlı sanatçı Reza Hemmatirad tarafından seslendirildi.

Türkiye’nin ilk kadın neyzeni Burcu Karadağ yurtiçi ve yurtdışındaki konserlerine devam ediyor. Sanatçı, 13 Mayıs'ta Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi'nde ve 18 Haziran'da Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda müzikseverlerle buluşacak.