Springsteen'den Trump karşıtı şarkı

Amerikalı rock efsanesi Bruce Sprinsteen, 'moron' diye eleştirdiği ABD Başkanı Donald Trump'a karşı bir şarkı yayınladı. Şarkını sözleri şöyle: Bana yalan söyleme / Bunu gerçekmiş gibi satma / Daha önce bu yollardan geçtim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'a yönelik muhalefetini saklamayan Amerikalı rock efsanesi Bruce Sprinsteen, siyasi öfkesini müziğe döktü. Springsteen ve Houserockers grubunun lideri Joe Grushecky, Trump karşıtı bir şarkı yayınladı.

Şarkı, Trump'ın seçim kampanyasında kullandığı 'Amerika'yı Yeniden Harika Kıl (Make America Great Again)' sloganına atfen 'Bizi Harika Kılan Şey Bu (That’s What Makes Us Great)' adını taşıyor. Sözler, Trump yönetimini ve başkanın karakterini hedef alıyor: "Bana yalan söyleme / Bunu gerçekmiş gibi satma / Daha önce bu yollardan geçtim / Ve geri dönmeye niyetim yok" ve "Bana palavra atma / Hiç kitap okumadım diye / Asla inancımı sunmadım / Suçlu ve dolandırıcılara." Şarkı, Grushecky'nin web sitesinden satın alınabiliyor.

Trump'a 'moron' diyen ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan yedi ülkenin vatandaşlarına vize yasağı girişimini 'Amerikan değerlerine kökten karşı' diye niteleyen Springsteen, seçim kampanyası döneminde de Demokrat aday Hillary Clinton'ın mitinginde sahneye çıkmıştı. Springsteen seçim sonuçlarının açıklanmasından bir ay önce de, Trump'ın maçoluk ve özgüveninin, 'kaygı, kırılganlık ve güvensizlik' tarafından yönlendirilen liderlik tarzının vitrini olduğunu söylemişti. Springteen, "Öyle incecik bir kostüm ki, bana bir anlığına bile işlemiyor. Trump Amerikalılar için büyük bir utanç kaynağı. Bir karmaşanın üzerine çekilmiş en katı ve en ince maçoluk örtüsü" ifadelerini kullanmıştı. (Dış Haberler)