Davullar çocuklar için çaldı

'Vurmalı Çalgılar Festivali'de Çocuk Bayramı'nı kutlandı. Etkinlik Ankara'daydı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) vurmalı çalgılar sanatçısı Dinçer Özer'in bu yıl 11'incisini gerçekleştirdiği Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali, dün akşam CSO konser salonunda izleyicilerle buluştu.

ÇOCUKLAR PROFESYONEL SANATÇILARLA AYNI SAHNEDE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası işbirliğinde gerçekleştirilen festivale birçok ilden ilk, orta ve liselerden seçilen çocuk ve genç vurmalı çalgılar toplulukları katıldı. Çocuklar ve gençler, profesyonel sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmak için Dinçer Özer'den ders aldılar.

Festivale Almanya, Meksika, Burkina Faso ve Fransa'dan da sanatçılar katıldı. TRT Ankara Radyosu Çoksesli Çocuk Korosun'un da 23 Nisan şarkıları söylediği festivalde Dinçer Özer'in yönetimindeki vurmalı çalgılar topluluklarına sanatçılar Soner Özer, Hakan Yağuş, Can Kıyıcı, Emre Günay ve Ankara Devlet Konservatuvarı öğrencileri eşlik etti.

festival-2 CSO Vurmalı Çalgılar Grup Şefi Dinçer Özer, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocuklar için profesyonel sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmak unutulmaz bir deneyim" dedi.

'ÇOCUKLARA, BU SAHNEYE ÇIKABİLECEKLERİNİ GÖSTERİYORUZ'

Çocukların ve gençlerin bu festivale seçilerek geldiğini belirten CSO Vurmalı Çalgılar Şefi Dinçer Özer etkinliğin amacıyla ilgili şunları söyledi, "Çocukların bir araya gelmelerini desteklemeye çalışıyoruz ve çocuklar hep birlikte bir şeyi başarmanın farkına varıyorlar. Biz de varız demelerinin aracılığını yaparak böyle bir sanat ortamına ulaşılabilirliği kolaylaştırıyoruz. Türkiye'nin en ücra köşesindeki bir küçük çocuğun da gelip o sahneye çıkabileceğini bu projeyle gösteriyoruz.” (DUVAR)

festival-3