'Qırıx' perde diyor

Amed Şehir Tiyatrosu’nun mart ayı programı belli oldu. Özgür Gündem gazetesinde yayınlanan "Qırıx" karikatüründen uyarlanan tiyatro oyununu prömiyeri 24 Mart'ta yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) oyuncularının kayyım tarafından işten çıkarılmasından sonra kurulan Amed Şehir Tiyatrosu (AŞT), hem sahnesiyle hem de sergi salonuyla sanatın soluk aldığı tek mekan niteliğini edindi. “Dawiya Dawî” adlı oyun ile gazeteci-ressam Zehra Doğan’ın “141” adlı resim sergisinden sonra AŞT, Seyyar Sahne’nin “En iyi Kadın Oyuncu” adlı oyuna da ev sahipliği yaptı.

Ancak AŞT’nin Mart ayı etkinlikleri bunlarla sınırlı değil. Özcan Ateş, stand-up gösterisi “Dawiya Dawî” ile Mart ayı boyunca Cuma ve Cumartesi günleri seyircinin karşısında çıkmaya devam edecek. Zehra Doğan’ın cezaevinde yaptığı resimlerin bir kısmı da AŞT’nin sergi salonunda sergilenecek.

dawiya736

‘QIRIQ’ MERAKLA BEKLENİYOR

Doğan Güzel’in Özgür Günden gazetesi için çizdiği “Qırıx” adlı bant karikatür de AŞT oyuncuları tarafından sahneye taşınıyor. Karikatürlerin bir kısmı, daha önce aynı isimle kitap haline getirilmiş ve ilgi görmüştü. Kemal Gökhan Gürses’in yönettiği oyunun prömiyeri 24 Mart’ta gerçekleşecek.

Mart ayının son gününde AŞT’de bir de konuk tiyatro olacak: Fiziksel Tiyatro Araştırmaları. Gürol Tinçol’un yönettiği “Şatonun Altında” adlı oyun 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde sahnelenecek.

kutlay Fikri Kutlay

KUTLAY DİNLEYİCİLERİ İLE BULUŞACAK

AŞT’nin bu ay içinde bir de müzisyen konuğu olacak. Koma Amed ile Çar Newa adlı müzik gruplarından tanıdığımız müzisyen Fikri Kutlay’ın “Fikri Kutlay Şarkıları” adlı albümü geçen ay çıkmıştı. Kutlay’ın bestelediği ve derlediği şarkıları, sanatçı dostları bu albüm için okumuştu. Albümün tanıtımını 12 Mart’ta AŞT’de yapacak olan Kutlay, dinleyicilerine albüm de imzalayacak.