'Kuzey'den yeni şarkılar geldi!

Aydoğan Topal’ın yeni albümü çıktı. 'Kuzey' dikkat çekici düetleri ile beğeni topladı.

Google Haberlere Abone ol

Ahmet Külsoy

DUVAR - Karadeniz müziğinin 'alternatif' sesi Aydoğan Topal, ikinci solo albümü 'Kuzey'i dinleyicileriyle buluşturdu. Albümde kemençe, darbuka, elektro bağlamada Selim Bölükbaşı yer alırken Resul Dindar, Selçuk Balcı, Niyazi Koyuncu Ali Kal, Erdal Bayrakoğlu, Adem Gümüşkaya, Akın Zurnacı, Salih Yılmaz, vokalleriyle sanatçıya destek verdiler.

Aydoğan Topal, 'Kuzey' adını verdiği solo albüm 13 şarkıdan oluşuyor.

Karadenizli müzisyenlerin yeni söz ve beste oluşturamadıklarını söyleyen Aydoğan Topal, müzisyenin bilim insanı gibi araştırmacı olması gerektiğini belirterek 'Kazım kardeşimden sonra müzisyen arkadaşlar yeni söz ve besteler ortaya çıkartamadılar. Araştırılırsa çok güzel yeni sözler ortaya çıkar. Karadeniz’in çok zengin kültürü var var solo albümde Karadeniz müziğini modern ite ile harmanlamaya çalıştım. Gün yüzüne çıkmamış sözleri besteledim ve şarkı haline getirdim' dedi.

Alışılagelmiş Karadeniz müziğine alternatif duruş niteliği olan bu albümde, gerek kullanılan enstrümanlarla gerekse bestelerle özgün müzik tarzı ve kendine has farklılığını ortaya koyuyor. (KÜLTÜR - SANAT SERVİSİ)