'Kahire Yolu' SALT'ta!

SALT Ulus farklı coğrafyaların, farklı zamanlarda yüzleştiği toplumsal sorunlara değinen üç filmin gösterileceği bir program düzenliyor. Mısır'da geçen ilk film 'Kahire Yolu', bu akşam 19:00'da!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  SALT Ulus 9-23 Şubat tarihleri arasında Mısır, İtalya ve Meksika’dan birer filmin seçildiği 'Yuvarlanıp Gidiyoruz' adlı film gösterimlerine bu akşam başlıyor. Filmler, farklı coğrafyalardaki ve dönemlerdeki işsizlik, pahalılık, iç göç, konut sıkıntısı ve sınıf çatışmaları  gibi toplumsal dönüşümleri konu alıyor.

Perşembe Sineması'nın geçmiş programlarından derlenen seçkinin ilk filmi 2013 yapımlı 'Kahire Yolu'. Ardından, 16 Şubat'ta 'Şehrin Üzerindeki Eller', 23 Şubat'ta ise 'Güeros' seyircilerle buluşacak.

İLK FİLM: KAHİRE YOLU

. .

20 milyonluk nüfusu, 38 bin kilometrelik karayolu ve iki milyon taşıtla dünyanın en kaotik şehirlerinden Kahire’deyiz. İnsanlar, taksiler, otobüsler ve eşek arabalarının gündelik hayatı, kurallara sürekli meydan okunan bir engel parkurunu andırıyor.

Çekimlerine 2011 Mısır Devrimi’nden önce başlanan ve 2012 cumhurbaşkanlığı seçimleriyle tamamlanan bu belgesel film, sokaklardaki gerçeklik üzerinden ülkenin kolektif kimliği, iç çatışmaları ve tarihsel kırılmalara yol açan geçmişini irdeliyor.

Türkçe ve İngilizce altyazılı olarak yapılacak olan gösterimler saat 19.00'da başlayacaktır ve herkesin katılımına açıktır.