KuirFest bedava oldu

6. Pembe Hayat KuirFest başlıyor. İstanbul ve Ankara'daki gösterimlerle LGBTİ bireylere yönelik şiddet ve ayrımcılık görünür kılınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBTT) Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Pembe Hayat KuirFest, heteroseksüel olmayan kültürü yaygınlaştırmak ve dayanışmayı genişletmek amacıyla gösterimlerini bu yıl ilk kez ücretsiz olarak gerçekleştirecek.

Festival, dünyanın dört bir yanından sinema, edebiyat, müzik, performans ve video gibi kuir yapımları takipçilerine sunuyor. Festival’in “Gökkuşağının Altında” bölümünde farklı ülkelerden kurmaca uzun metrajlar, “Kuir Belgeseller” bölümünde ise geçtiğimiz yılın öne çıkan belgeselleri yer alıyor. Geçen yıl başlayan “Kuir Kısalar Yarışması” bu yıl da devam ediyor.

6. Pembe Hayat KuirFest, 12–19 Ocak tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nde, 27–29 Ocak tarihleri arasında ise İstanbul’da Pera Müzesi’nde takipçileriyle buluşacak.