Çevirmen Doğan Şahiner hayatını kaybetti

Çevirmen Doğan Şahiner, bugün yaşamını yitirdi. Felsefe seminerleri de veren Şahiner, birçok eseri Türkçe'ye kazandırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevirmen Doğan Şahiner hayatını kaybetti. Şahiner'in ölüm haberini sanatçı Suavi, Twitter hesabından duyurdu.

Suavi, "Doğan Şahiner dostumuzu kaybetmişiz. Tüm aileye ve dostlara başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekanın ışık dolsun değerli dost." ifadelerini kullandı.

1957’de Amasya’da doğan Doğan Şahiner; ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. ODTÜ İnşaat Mühendisliği öğrencisiyken okulu bırakan Şahiner, tüm zamanını politik faaliyetlere verdi. Bilar ve Özgür Üniversite’de felsefe seminerleri veren Şahiner, "Başka Dillerden" dergisinin yayınına katıldı.

Şahiner'in Birikim Yayınları'ndan  (Laclau/Mouffe, Hegemonya ve Sosyalist Strateji), Yapı Kredi Yayınları (Owen, Yeni Toplum Görüşü; Cogito dergisi için Wittgenstein, Heidegger, Hegel ve başka yazarlardan çeviriler), İş Bankası Kültür Yayınları (Wittgenstein, Mavi Kitap Kahverengi Kitap; Kierkegaard, Felsefe Parçaları ya da Bir Parça Felsefe), Milliyet Yayınları (“Yeni Başlayanlar İçin” dizisinden Felsefe, Postmodernizm ve başka kitaplar) ve başka yayınevlerinden çok sayıda çevirisi yayınlandı. (HABER MERKEZİ)