Dolmabahçe'ye duayenlerle gezi

Adım Adım İstanbul gezileri devam ediyor. İlki 27 yıl önce gerçekleştirilen gezilere İstanbul'u tanımak isteyenler ilgi gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık 30 yıl önce “İstanbul’la Tanışın!” çağrısıyla başlatılan 'Adım Adım İstanbul' gezilerinin ilklerinden “Üç Duayenden Dolmabahçe Sarayı’na Özel Gezi” 27 yıl sonra bugün bir kez daha İstanbulseverleri bir araya getirdi. Klasikleşen ve özgün rotalarıyla İstanbul’u tanıma, sevme, tarihi ve doğal kültür mirasına sahip çıkma amacıyla başlatılan Adım Adım İstanbul gezileri için milat noktalarından olan “Üç Duayenden Dolmabahçe Sarayı’na Özel Gezi” ilk kez 13 Ocak 1990’da gerçekleştirilmişti.

27 YIL SONRA İLK

Dolmabahçe Sarayı’nın hem tarihi ve sanatsal yönünü hem de sarayda yaşamı derinlemesine ele alan gezi, 27 sene sonra bugün bir kez daha gerçekleştirildi. 27 yıl önceki programda gezginler, Türkiye’nin en önemli mimarlık tarihçilerinden Prof. Dr. Afife Batur’dan sarayın mimari özelliklerini, kıymetli tarihçi Necdet Sakaoğlu’ndan saray yaşantısını, buradan gelip geçen önemli şahsiyetleri, burada yaşanmış önemli olayları ve ilginç anekdotları; Türkiye’nin önde gelen antikacılarından ve müzayedecilerinden, gezinin sanat danışmanlığını da yapan Raffi Portakal’dan ise sarayın eşsiz koleksiyonlarının öyküsünü dinlemişlerdi. (HABER MERKEZİ)

dolmabahcecececece