Karikatürün Oscarları belli oldu

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda kazananlar belli oldu. Jüri üyelerinin çoğunluğunu kadınlar teşkil ediyordu.

Google Haberlere Abone ol

Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni dün gece gerçekleştirildi

68 ülkeden 752 sanatçının 2.521 karikatür ile katıldığı yarışmanın birincisi İtalya’dan Marco De Angelis oldu. Yarışmada ikincilik ödülünü Brezilya’dan ‘Cau’ Claudio Antonio Gomes; üçüncülük ödülünü ise Türkiye’den Doğan Arslan kazandı.

Ödüllü karikatürler, 23 Kasım Çarşamba günü itibariyle Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) görülebilecek. CKM'deki sergi 8 Aralık'a kadar devam edecek.

JÜRİNİN ÇOĞU KADINDI

Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 11 kişilik jüri ekibinin çoğunluğunu kadınlar teşkil etti. Marlene Pohle (Arjantin)’nin başkanlığını yaptığı jüri ekibi, Ercan Akyol (Türkiye), Gülse Birsel (Türkiye), Assunta Toti Buratti (İtalya), Latif Demirci (Türkiye), Selçuk Demirel (Türkiye), Yalda Hasheminezhad (İran), Anita Kunz (Kanada), Piyale Madra (Türkiye), Tan Oral (Türkiye) ve Elena Ospina (Kolombiya) gibi üyelerden oluşuyor.

Karikatür yarışmasından önce genç çizerler, ‘ Yeni Çizgiler, Yeni Çizerler’ Karikatür ve Mizah Festivali’nde bir araya geldi. 13.00-18.00 saatleri arasında Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen festival, renkli etkinliklere sahne oldu.  Festivalde Tan Oral ve kazanan karikatüristlerin üniversitelilerle yaptığı söyleşi ve Ziya Kürküt'ün animasyon çalışmaları ilgiyle izlendi.