Bob Dylan Nobel törenine katılmayacak

Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesinin ardından sessiz kalan Dylan nihayet törene katılmayacağını açıkladı. Ödül, 8 milyon İsveç Kronu (930 bin dolar), madalya ve berat içeriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'li şarkıcı ve söz yazarı Bob Dylan, Nobel Edebiyat Ödülü'nü almak üzere İsveç’in başkenti Stockholm’de 10 Aralık'ta düzenlenecek törene gitmeyecek.

Merkezi İsveç'te bulunan Nobel Akademisi çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Dylan ödülü gelip bizzat kendisinin almak istediğini, ancak verdiği başka sözler yüzünden maalesef bunun mümkün olmadığını söyledi" ifadesini kullandı.

Akademi Genel Sekreteri Sara Danius, İsveç haber ajansı TT'ye, Dylan'ın "kişisel bir mektup" gönderdiğini ve "Nobel Ödülü kazandığı için son derece onur duyduğunun altını çizdiğini" söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre akademi karara saygı duyduğunu vurgularken, ödülün Dylan'a ait olduğunu ve törenden sonra altı ay içinde düzenlenmesi zorunlu olan Nobel dersiyle ilgili olarak heyecan duyduklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

13 Ekim'de ödüle hak kazandığının açıklanmasının ardından Dylan sessizliğe bürünmüş, törene gidip gitmeyeceği bir gizeme dönüşmüştü.

75 yaşındaki ünlü şarkıcı Ekim ayının sonunda ortaya çıkıp, ödülün kendisine verilmesinin 'nutkunun tutulmasına neden olduğunu' söylemişti. Dylan, İngiliz gazetesi Daily Telegraph'a 'eğer mümkün olursa ödülü almak için törene gitmeye niyeti olduğunu' belirtmişti. Nobel Akademisi ise Dylan'ın ödül törenine katılıp katılmayacağına karar vermediğini açıklamıştı. Akademi, Bob Dylan'ı "Amerikan şarkı geleneğine yeni ve şiirsel bir ifade tarzı getirdiğini" belirterek ödüle layık bulmuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Bob Dylan Nobel