Hollywood, Çin'e mi satılıyor?

Çin'in en zengin adamı Wang Jianlin, Hollywood'un büyük şirketlerini satın alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in en zengin adamı Wang Jianlin, Hollywood endüstrisine sıkı bir giriş yaptı. Önce ABD'nin en büyük ikinci salon zincirini sonra da ülkenin en büyük prodüksiyon şirketlerinden birini satın alan Çinli iş adamı yakın zamanda Sony ile bir yatırım anlaşması imzaladıktan sonra şimdi de Altın Küre Ödül Töreni'nin çekimlerini yapan Dick Clark Productions şirketini 1 milyar dolara satın aldı.

Wang Jianlin, daha önceki demeçlerinde de Hollywood'un altı büyük şirketinden birini alarak "dünyanın kurallarının bir tek yabancılar tarafından belirleniyor olmasına bir son vereceğini" söylemişti. Jianlin diğer bir ABD şirketi olan Viacom müzakerelere engel olana kadar Paramount Pictures'un yüzde 49 hissesini almak için pazarlık yapıyordu.

1 NUMARA OLMAK İSTİYOR

Wang Jianlin'in bu teşebbüsleri ABD'de belli kesimler tarafından çok da hoş karşılanmıyor. Amerikalılar, Wang Jianlin'in devletle yakın bağları sebebiyle ABD filmlerinin Çin'de daha fazla sansürleneceğinden korkuyorlar. Wang Jianlin ise “Dünyanın bir numarası olmak istemenin bir sakıncası yok” diyor.

Kaynak: Los Angeles Times