Unutulan GOT karakteri diziye geri dönüyor

Game of Thrones, bir fotoğrafla yeniden gündemde. 3 sezon önce veda eden ancak akıbeti henüz belli olmayan karakter diziye dönebilir!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Final için son düzlüğe girmeye hazırlanan dizi sosyal medyada yayınlanan bir fotoğrafla yeniden gündemde.

Geçtiğimiz sezonlarda Ser Davos tarafından kaçırılan ve o bölümden sonra bir daha ekrana gelmeyen Gendry'i canlandıran aktör Joe Dempsie, çekimlerin yapıldığı bölgedeki Belfast Havalimanı'nda görüldü. Gendry'nin kralın gayri meşru çocuğu olduğunun altını çizen serinin fanatikleri bu karakterin diziye dönmesine kesin gözüyle bakıyor.

Yayınlandığı 2011'den beri milyonlarca kişiyi ekrana bağlayan Game of Thrones (Taht Oyunları) 13 bölüm sonra sona erecek.

İşte fenomen dizi hakkında az bilinen gerçekler;

Ramsay Bolton karakterini canlandıran Iwan Rheron geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama ile ilk olarak Jon Snow karakteri için görüşmeye gittiğini itiraf etmişti. Dizi boyunca hiçbir karakter bölümlerin tamamında görünmedi. İlk 4 sezonda Hodor tam olarak 38 defa Hodor dedi. Theon Greyjoy karakterini canlandıran Alfie Allen, gerçek hayatta ünlü şarkıcı Lily Allen'ın kardeşi. Yazdığı karakterleri öldürme konusunda oldukça rahat davranan George R. R. Martin'in kitabından diziye uyarlanan seride bölüm başı 14.04 kişi öldürüldü. Sansa Stark karakterini canlandıran İngiliz oyuncu serideki kurdu evlat edindi. Dizinin en nefret edilen karakterlerinden biri olan Joffrey 5 defa tokat yedi. İngiltere ve Galler'de sadece 2014 yılında 244 bebeğe Arya adı verildi. Görünen o ki popülaritesi bu sezon daha da artacağa benzeyen karakterin bu sayıyı artırması ise sürpriz olmayacak.

Peki dizide en çok ekrana gelen karakterleri biliyor musunuz? İşte Westeros'un en popüler 3 karakteri... Tyrion Lannister, Jon Snow, Daenerys

Fenomen dizinin bir bölümünün ortalama maliyeti 10 milyon dolar. Başka bir deyişle, her sezonunda 10 bölüm bulunan dizinin bir sezonunun ortalama maliyeti 100 milyon dolar.

Game of Thrones izleyenlerin yüzde 58'i erkek, yüzde 42'si ise kadın.

Khaleesi aslında "bin unvan Kraliçe" anlamına gelen isim o kadar sevildi ki 2014'te ABD'de yeni doğan bebeklere verilen isimler sıralamasında ilk 1000'e girdi.

Jon Snow'u hayata döndüren Carice van Houten geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada gönlündeki rolün Cersei Lannister olduğunu ve iş görüşmesine bu fikir ile gittiğini itiraf etmişti. (Kaynak: ntv.com.tr)