Astrofizik Metallica'yı dağıtır mı?

Metallica'nın solisti ve heavy metal gitaristi James Hetfield astrofizik alanında doktora aldı. Hetfield, grup üyelerinden de bir istekte bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - James Hetfield 12 yıldır üzerinde çalıştığı doktora tezinde sonuca ulaştı. Hetfield, Facebook hesabından geçtiğimiz günlerde doktora savunmasını yaptığını açıkladı. Komiteden geçmeyi başaran Hetfield, artık astrofizik doktoru olduğunu belirtti.

'O YAPTIYSA BEN DE YAPABİLİRİM'

“Müzik yapmayı seviyorum ve yaptığım müzik beni tatmin ediyor. Ancak ailemi müzikten aldığım tatminle besleyemem” diyen ünlü müzisyen, “Eğer Brian May yaptıysa ben de yapabilirim diye düşündüm. Görünüşe göre fena da yapmadım” ifadelerini kullandı.

DÖNÜM NOKTASI

Karadelikler ve yıldızsı gökcisimleri üzerine çalışan Hetfield, araştırmasında yerçekiminin Hubble teleskobu üzerindeki etkisi üzerine yapılan çalışmaları ileriye taşıdı. Bu noktada Hetfield'ın araştırmasının astrofizik alanında önemli bir dönüm noktası olduğu söyleniyor.

Astrofizik doktorasını aldıktan sonra müzik kariyerini bırakıp bırakmayacağı merak konusu olan efsane müzisyen, iki işi bir arada götürebileceğini belirtti. Hetfield, “Müzik yaparken zaman zaman aksaklıklarla karşılaşabiliyoruz, böyle zamanlarda astrofizik denklemlerimle ilgileneceğim” ifadelerini kullandı.

'ULRICH SİNİR OLACAK'

Ayrıca Hetfield, Metallica üyelerinin artık kendisine 'Doktor' diye hitap etmesini istediğini, ancak buna en çok grubun davulcusu Lars Ulrich'in sinir olacağını düşündüğünü söyledi.