Kürk Mantolu Madonna 'tasarımı' Londra’da

Sabahattin Ali’nin kült eserinin tasarımı, Londra'da festivalde sergilenecek. Mekân için Victoria and Albert Müzesi seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edebiyatın önemli isimlerinden Sabahattin Ali’nin en çok okunan romanı Kürk Mantolu Madonna için yapılan bir tasarım, 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Londra Tasarım Festivali’nde sergilenecek. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlanan tasarımın mekânı için Victoria and Albert Müzesi, Ortaçağ ve Rönesans galerisindeki köprü seçildi.

'YENİ KİTLELERLE TANIŞTIRMAK İSTEDİK'

Festivalin sitesinde yer alan açıklamada “Yayımlandıktan 73 yıl sonra kısa süre önce İngilizce’ye çevrilen romanı, Londra’da yeni kitlelerle tanıştırmak istedik” diyen Murat Tabanlıoğlu, enstalasyonu, “İnsan beyninin bir kitabı okurken hayal etme şeklinin fiziksel ve çok duyulu bir temsili” diye konuştu.

Kürk Mantolu Madonna'nın edebiyat, tutku ve insan olma halinin kutlanması olduğuna dikkat çeken Tabanlıoğlu, “Romanın ana fikri, insanların ilk görünüşleriyle değerlendirilmemesi gerektiği. Bizim enstalasyonumuz da ilk bakışta kocaman siyah bir kutu olarak gözüküyor. Yakınına gelip içine baktığınızda kitabın içindeki hayata tanık oluyorsunuz” dedi.

Beloved / Reading Room adlı tasarımda ziyaretçiler, ayna üzerindeki çatlaklardan bakarak, romanın önemli sahnelerinin sinema teknikleri, nesneler, metinler, ışık ve sesle canlandırılmasına tanık olabilecekler.

Sabahattin Ali’nin çok satanlar listelerinde yerini koruyan ve 1930’larda geçen bir aşk hikayesine odaklanan romanı, mayıs ayında İngilizcede Maureen Freely’nin çevirisiyle yayınlanmıştı.

kurkmantolu1