Caz Festivali'ne 'darbe' engeli

Darbe girişiminin ardından 23. Uluslararası İstanbul Caz Festivali’nin önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi planlanan bazı konserleri iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV), 25 Temmuz’a kadar devam etmesi beklenen 23. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilecek bazı konserlerini iptal edildiğini duyurdu. Vakıftan yapılan açıklamada "Her zaman koşulsuz demokrasiden ve halkın iradesinden yana olduk. Ülkemizin bu sıkıntılı süreci atlatacağına inancımız tamdır. Müziğin hepimizin ortak dili olduğu inancıyla 23. İstanbul Caz Festivali’ne, İstanbul’a gelerek performanslarını gerçekleştirmek isteyen sanatçıların konserleriyle devam ediyoruz" denildi.

İKSV'nin iptal ettiği konserler şöyle:

19 Temmuz Salı: Antonio Sanchez and Migration ve Scofield Mehldau Guiliana konserleri iptal edildi.

20 Temmuz Çarşamba: Ernest Ranglin & Friends konseri daha sonra duyurulacak başka bir mekânda gerçekleştirilecek, ön grup The Budos Band ise konsere katılmayacak.

European Jazz Club (Avrupa Caz Kulübü) etkinliği kapsamındaki Bulut Gülen Quintet konseri Salon İKSV’de gerçekleştirilecek, konuk sanatçı Yuri Honing konsere katılamayacak.

21 Temmuz Perşembe: Gece Gezmesi etkinliği ileri bir tarihe ertelendi.

22 Temmuz’dan itibaren ise kalan konserlerin planlandığı gibi devam edeceğini bildirdi.

Etiketler caz festivali darbe