Panama Belgeleri sinemaya uyarlanıyor

Panama Belgeleri, Pulitzer ödüllü gazeteci Jake Bernstein’ın Secrecy World adlı kitabından uyarlanarak beyazperdeye aktarılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung'un ortaya çıkardığı  son yılların en büyük sızıntılarından biri olarak nitelendirilen Panama Belgeleri, Steven Soderbergh yapımcılığında sinemaya uyarlanıyor.

Jake Bernstein'in kaleme aldığı Secrecy World (Sır Dünyası) adlı kitabından hareketle çekilecek olan filmin yönetmen koltuğunda kimin oturacağı ise henüz açıklanmadı.

SPOTLİGHT TARZINDA ÇEKİLECEK

2017 yılında vizyona girmesi beklenen filmin geçtiğimiz sene en iyi film ve senaryo dalında Oscar ödülü kazanan “Spotlight”a benzer bir tarza çekileceği söyleniyor.

SİYASİLERDEN SANATÇILARA...

Belgeler Panama merkezli avukatlık şirketi Mossack Fonseca'dan kimliği belirsiz bir kaynak tarafından sızdırılmış, offshore hesaplarda paralarını saklayan siyasi liderlerden sanatçılara pek çok ünlü isim deşifre olmuştu. İlk olarak Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung’ta yayınlanan ve ‘Panama Papers’ olarak adlandırılan belgeler; Pulitzer ödüllü gazeteci Bernstein'in kitabında açıkça yer alıyor.