Pink Martini'den yaz konserleri

Fransız şansonlarından Brezilya sokak şarkılarına, Samurayların aşk şarkılarından 1930’ların Küba müziğine kadar dinlemesi en keyifli şarkıları seslendiren Pink Martini, 17 Temmuz İstanbul, 19 Temmuz Bodrum ve 21 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs’ta hayranlarıyla bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Hang on Little Tomato”, “Sympathique”, “Hey Eugene!”, “Splendor in the Grass“, “Joy to the World“, “A Retrospective“, “Get Happy” ve “Dream A Little Dream” albümleriyle Türkiye'de beğeniyle takip edilen  altın ve platin plaklı grup Pink Martini yeni albümlerini kayıt ederken Avrupa turnesi kapsamında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki hayranlarıyla buluşmaya geliyor.

Get Happy albümlerinde 'Quizas Quizas Quizas' , 'Sway' , 'Smile' gibi unutulmaz eserleri yorumlayan grup, Türkiyeli sevenlerine de büyük bir sürpriz yaparak 'Get Happy'' albümünde 'Üsküdar' şarkısına yer verdi. 2012 yılında Belkıs Özener ile Aşkın Bahardı şarkısını birlikte yorumlayan Pink Martini son olarak Von Trapps ile “Dream a little dream” albümünü kaydetti ve Neşeli Günler filmiyle meşhur olan Captain ve Maria Von Trapp’ın gerçek torunlarının da yer aldığı, 8. stüdyo albümlerini yayınladı. Kendilerini “Dünyanın değişik köşelerinden melodileri ve ritimleri bir araya getirip, modern bir formda sunan müzik arkeologları” şeklinde tarif eden topluluğun şarkıları The West Wing’den Desperate Houseviwes’a kadar birçok dizi ve filmde de yer buldu.

PINK MARTINI NASIL KURULDU?

1994'te klasik piyano eğitimi alan Harvard mezunu Thomas M. Lauderdale tarafından Portland’da kurulan Pink Martini, kurulduğu günlerde politik tavrı olan, sivil toplum örgütlerinin yardım ve bilinçlendirme amaçlı organizasyonlarında sahneye çıkan bir orkestra olarak yola çıkmıştı. Thomas M. Lauderdale’in Harvard’dan sınıf arkadaşı China Forbes, orkestraya 1995’te katıldı. Pink Martini kurulduğu ilk günlerden beri farklı dillerde, farklı kültürlerin şarkılarını dünyaya sunmaya ve dünyaca ünlü Senfoni orkestralarıyla sahne almaya devam ediyor.