Kulat: Önümüzdeki birkaç hafta içinde AK Parti'den geçişler olabilir

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, AK Parti'den kopuşlara ilişkin "DEVA, Gelecek ve İYİ Parti'yle çok fazla derecede kontak kuran AK Partili milletvekilleri ya da eski vekil olduğunu" söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, AK Parti'de yaşanan kopuşlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Mehmet Ali Kulat, Halk TV'de Can Coşkun ile Haber Masası'nın konuğu oldu.

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve İYİ Parti'yle kontak kuran AK Partili vekil ya da eski vekillerin olduğunu söyleyen Kulat, "Bunların bir kısmıyla bizatihi görüşmelerim de oldu" dedi.

Kulat şunları söyledi:

"AKP'den çıkışlar sürecek. Ancak bunun iki boyutu var. Birincisi siyasetçilerin geldiği yer itibariyle konumunun değerlendirilmesi lazım. Bir de geldikleri partiler. İktidarlardan ayrılmak kolay değil. İktidarın size sunduğu imkanlar var ama sizin ötenizde de üzerinizde oluşacak baskılar muhtemeldir böyle bir durumda.

Ancak aldığımız bilgiler DEVA, Gelecek ve İYİ Parti'yle çok fazla derecede kontak kuran AK Partili mevcut milletvekilleri ya da eski vekil olduğunu bize gösteriyor. Bunların bir kısmıyla bizatihi görüşmelerim de oldu. Kendi düşüncelerini bizim de kanaatlerimizi soran vekiller oldu. Geçer, geçmez sürecini bilmiyorum ama şu kadarını söyleyeyim daha ortada bir seçim takvimi başlamış değil.

Burada şunu anlamaya çalışıyorlar. Genç seçmen buna nasıl yaklaşır. Bir de sonuç itibariyle bu partilerin genel dengesinde ne gibi artılar oluşur. Özellikle DEVA ve Gelecek yeni kurulan partiler olduğu için nasıl bir performans gösterirler çok ölçümlenmiş bir şey değil.

İlk defa ittifaklarla girilen bir seçim karşı karşıyayız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığım görüşmede ondan dinlemiştim. Bir çalışma yürütüyorlar. Bazı illerde parti olarak, bazı illerde ittifakla... Muhtemelen İYİ Parti de benzer bir formülasyon üzerinde çalışıyordur. Bütün bunlar özellikle gelecekte siyaseti kariyerlerinin bir yerlerinde değerlendirmek isteyen siyasetçiler arasında nerede, nasıl olmaz lazım gibi bir kısım değerlendirmelerde yapılıyor.

Ben önümüzde hafta birkaç geçişin olacağı konusunda bilgiler alıyorum. Takvim biraz da şartlara bağlı olarak değişebilir." (HABER MERKEZİ)